Látod az alvó bárányt a képen? Akkor te egy zseni vagy!

2023. február 07.
Nagyon trükkös feladvány köröz az interneten. Aki tíz másodpercen belül képes megtalálni az alvó bárányt a nyájban a képen, annak jobb szeme van, mint egy juhászkutyának.
  • A nyáj egyik tagja egy kicsit lehunyta a szemét. Ám nehezebb észrevenni az alvó bárányt, mint gondolnánk.
  • De nem csak a bárányt kell megtalálnunk, hanem a juhászkutyát is, ami a nyájat vigyázza. 
  • Nem csoda, ha csupán az internetezők 1 százaléka képes tíz másodpercen belül megtalálni a megoldást.

A bárányok számolgatása remek megoldás az elalvásra. De mi van akkor, ha a bárány az, aki elszunyókál? Ráadásul nekünk most ébren kellene maradnunk, hogy megtaláljuk a nyájban az egyetlen olyan bárányt, amelyik elaludt, valamint a juhászkutyát, amelyik a nyájat őrzi.

Hol rejtőzik az alvó bárány és a juhászkutya a fejtörőn?

Hol rejtőzik az alvó bárány és a juhászkutya a fejtörőn?

Hol a bárány?

Annyi bizonyos, hogy a bárányt nem vitte el a farkas. (Legalábbis egyelőre.) Ám ha sokáig alszik még, és a juhászkutyára sem bukkanunk rá, még az is lehet, hogy az ordas hamarabb talál rá, hol rejtőzik a bárány, mint mi. 

Nem könnyű megtalálni a sok egyforma bárány között arra az egyre, amelyik alszik, sem a juhászkutyára. Minél tovább nézzük a képet, annál hasonlóbbnak tűnnek a bárányok és az agyunk annál jobban fárad. 

Nem csoda tehát, ha csupán az internetezők 1 százaléka képes 10 másodpercen belül rábukkanni a rejtőzködő alvó bárányra és a kutyára a képen. 

Egy kis segítség a megoldáshoz

Ha elakadtunk – és mi is ahhoz a 99 százalékhoz tartozunk, akiknek átlagosan 1,5 perc kell az alvó bárány és a kutya megtalálására -, adunk egy kis segítséget.

A keresett bárány és a juhászkutya egymás közelében rejtőzik a feladványon. A fák tövében kell keresgélnünk, ráadásul a kép bal felén.

Ha még a segítséggel sem jutottunk el a megoldáshoz, egy kis hajtás után megmutatjuk a megoldást. Addig is gyakorolhatunk más hasonló feladványokkal. Megpróbálhatjuk megtalálni például az almát a strandröplabdázók között, vagy a gazdája mögött rejtőző mopszot a videóhívásban.

Az alvó bárány és a kutya a piros karikával jelölt helyen rejtőzik a feladványon

Az alvó bárány és a kutya a piros karikával jelölt helyen rejtőzik a feladványon

Forrás: Daily Mail, Fotó: Drift Sleep