Zseni vagy, ha megtalálod a számot az optikai illúzión

2023. január 26.
Ha meglátjuk a számokat ezen az optikai illúzión, elmondhatjuk magunkról, hogy okosabbak vagyunk az átlagnál. Egészen furfangos módon csapja be ugyanis az agyunkat a színes pacák halmaza.
  • Az optikai illúzión egy számott rejtettek el.
  • Ha első ránézésre sikerül megtalálnunk a rejtett számot, elmondhatjuk magunkról, hogy okosabbak vagyunk az átlagnál.
  • Csak az emberek 1 százaléka látja meg azonnal, hol rejtőzik a szám a színes pöttyök között.

A Jackpot Joy készítette azt az optikai illúziót, ami lázban tartja az internetezőket. Ugyanis egészen trükkös módon igyekszik becsapni az agyunkat. Emiatt nem is találja meg az első pillantásra az emberek többsége, hol van a rejtett szám a képen.

Csak a zsenik látják meg első pillantásra, hol rejtőzik egy szám az optikai illúzión

Csak a zsenik látják meg első pillantásra, hol rejtőzik egy szám az optikai illúzión

Máskor is kipróbálhattuk már magunkat hasonló optikai illúziókkal. Volt, amikor az egeret kellett megtalálni a macskák között, de olyan fejtörőn is gondolkodhattunk, vajon hány lány ül egymás mellett a fotón. Ez a színes pöttyökből álló optikai illúzió azonban nehezebb bármelyiknél.

Egy szám rejtőzik a minta alatt

Nem könnyű megtalálni a mozgalmas, zsúfolt színes mintában a számot. Nem csoda, hogy csak az emberek 1 százaléka látja meg első ránzésére. Az emberek többségének kell egy kis idő, mire rájönnek, hol rejtették el az optikai illúzión a számot.

Milyen számot keresünk az optikai illúzión?

Ha mi is azok közé tartozunk, akik nem látták meg elsőre a rejtett számot, adunk egy kis segítséget. Egy kétjegyű, digitális számjegyekkel írt számot keresünk. 

Mielőtt feladnánk és legörgetnénk a megoldáshoz, még annyit elárulunk, hogy az egyik számjegy 0. A szám pedig, amit elrejtettek az optikai illúzión, a 20. 

Hol bújt el a szám? 

Épp csak a körvonala bukkan elő a rejtett számnak a színes pöttyök mögül, emiatt is olyan nehéz megtalálni. Ha nekünk sem sikerült, lejjebb megmutatjuk a megoldást.

Ha gyakorolnánk, tegyük próbára magunkat azzal az optikai csalódással, ahol ráznunk kell a fejünket, hogy kirajzolódjon a rejtett kép. De megpróbálhatjuk kitalálni azt is, milyen állat rejtőzik a színes ábrák mögött.

Fotó: Jackpot Joy