3 jel, amiből biztos, hogy a szerelemnek menthetetlenül vége

2023. február 07.
Vajon még meg tudjuk oldani, vagy ez itt már a vége? Sokan felteszik maguknak ezt a kérdést egy párkapcsolat válságosabb időszakában. Az alábbi jelek segíthetnek megadni a választ.

A szerelemben persze semmire nincs garancia, vannak azonban intő jelek, amikből elég valószínű, hogy a kapcsolatot már nem lehet megmenteni. Mutatjuk a red flageket, amik jó eséllyel a szerelem végét jelentik.

Már nem bíztok egymásban

Talán elcsépeltnek hangzik, de a jó kapcsolat alapja igenis a bizalom, annak hiányában pedig nincsen stabil alapunk, amire építkezhetnénk. A bizalmatlanság fokozatosan mérgezi a kapcsolatokat, és sajnos nagyon nehéz visszajönni belőle: ha egyszer elveszik, csak kemény, áldozatos munkával lehet majd visszaépíteni.

Nem találod vonzónak a partneredet

Ez már önmagában is elég beszédes probléma… Természetes persze, hogy egy idő után minden kapcsolat egy kicsit kihűl, a szerelem és a szenvedély alacsonyabb intenzitásra kapcsol. Ha azonban úgy érzed, egyáltalán nem vonz, sőt, akár kifejezetten taszít téged a partnered, ideje lehet elgondolkodni rajta, hogy véget vessetek a kapcsolatnak.

Pocsékul érzed magad a kapcsolatban

Hacsak nincs valami párkapcsolaton kívüli tényező, ami indokolhatja a rossz érzéseidet, akkor érdemes elgondolkodnod rajta, hogy milyen embernek látod és érzed magad az aktuális párkapcsolatban. A szerelemben szinte mindenki kivirágzik, a másik támogatása mellett erősebbnek, magabiztosabbnak és boldogabbnak érzi magát. Ha ez nincs így, esetleg kifejezetten alacsonyabb lett az önértékelésed és rosszabb a hangulatod, akkor valószínű, hogy ez a kapcsolat már nem tesz jót neked.

Forrás: YourTango Fotó: Getty Images