5 intő jel, hogy a legjobb barátod valójában az ellenséged

2023. február 22.
Lehet, hogy te is egy kígyót melengetsz a kebleden?
5 intő jel, hogy a legjobb barátod valójában az ellenséged

Többször rajtakapod, hogy hazudik

Nem, nem vagy őrült. Ha folyamatosan apró ellentmondásokat veszel észre azokban a történetekben, amelyeket az évek során mesélt neked, akkor a hazugságoknak mélyebb oka lehet. Lehet, hogy megpróbálja átírni a múltat és jobb színben feltüntetni magát. Akárhogy is, vigyázz, mert az igaz barátságoknak nincs szükségük a hazugságok terhére.

A tettei irigységről és féltékenységről árulkodnak

Lehet, hogy azt állítja, csak jót akar neked, de érdemes néha kicsit a szavak mögé nézni. Próbálsz jobb formába kerülni, és ő csak kritizál érte? Ha megmutatod az újonnan vásárolt ruhádat, azonnal leszólja? Vajon nem a féltékenység vezérli a tetteit? 

Rendszeresen passzív-agresszíven viselkedik

Azt gondolnánk, hogy egy irányító és manipulatív személyek viselkedését a látványos kitörések és a jól érzékelhető agresszió jellemzik – de ez nincs mindig így. Van, hogy mézesmázos szavakba, kedveskedésnek álcázzák a támadásukat. Szeret bejelentés nélküli látogatásokkal „meglepni” téged, vagy folyton azért nyomaszt, mert nem válaszolsz azonnal az üzeneteire? Ezek is a kontrollnak olyan eszközei lehetnek, amelyekkel a rád akarja kényszeríteni a saját igényeit.

Minden róla szól

Minden kapcsolatnak vannak hullámvölgyei, de ha a barátnőddel folytatott beszélgetéseitek nagy része kizárólag az ő élete, igényei és drámái körül forognak, akkor a barátságotok jó eséllyel nem az egyenlőségen alapul. 

Nem gondolja úgy, hogy változnia kellene

Még ha fel is ismerted a barátságotokban az intő jeleket, ez nem jelenti azt, hogy azonnal meg kell szakítanod vele a kapcsolatot. Ha meg szeretnéd menteni, próbáld meg a dolgokat nyíltan és őszintén átbeszélni vele. Ám ha azt tapasztalod, hogy a barátnőd nem nyitott a változásra, és egyetlen hibáját sem hajlandó beismerni, lehet, hogy érdemes búcsút intenetek egymásnak.

Forrás: Yourtango Fotó: Getty Images