6 nő elmesélte, miért és hogyan csalta meg a férjét

2023. február 24.
A legtöbb feleség nem azzal kel fel reggel, hogy aznap megcsalja a férjét. Ám mire észbe kaptak, már nyakig benne voltak az afférban. Hat nő mesélte el, mi vezetett oda, hogy megcsalták a férjüket.
6 nő elmesélte, miért és hogyan csalta meg a férjét
  • A megcsalás gyakran nem érzelmi kérdés. A nőknél sem.
  • Nem úgy ébredtek fel reggel azok a feleségek sem, akik elmesélték, miért csalták meg férjüket, hogy eszükbe jutott, milyen jó is lenne egy kis kaland. 
  • Van, aki a rossz férfihoz ment hozzá, míg más egyszerűen érzelmi támaszt keresett.

„Nem egy tudatos, megtervezett dolog volt – mondta Sara Cornell író, aki egyike annak a hat nőnek, aki elmesélte, miért csalta meg a férjét. Nem úgy történt, hogy felébredtem egyik reggel és arra gondoltam: ma jó lenne egy affér. Csak megtörtént. Ezt elég nehéz elképzelni annak, aki még nem járt hasonló cipőben.”

Cornell mellett öt másik nő is elmagyarázta, mi vezetett oda, hogy megcsalták férjüket.

„Többé már nem mondta, hogy szeret”

„A rossz férfihoz mentem hozzá. Ő volt a könnyebb választás. Amíg nem született gyermekünk, nem voltam ennek tudatában. A jó férfi volt a vigaszom éveken át. Éveken át rejtegettem a kapcsolatunkat, mert nem akartam szétszakítani a családomat. 

A legnyomósabb oka annak, hogy megcsaltam a férjemet az volt, hogy egyáltalán nem figyelt rám. Nem köszöntött meg a születésnapomon, sem karácsonykor. Nemhogy ajándékot, de egy üdvözlőlapot se kaptam. Többé nem mondta már, hogy szeret. 

A gyerek előtti heti egy szexből néhány havonta egy alkalom lett. Aztán egyszer egy évben. Elég könnyű kiszeretni valakiből, ha úgy érzed, a férjed már csak egy szobatárs, akivel együtt neveled a gyereket.”

„Azt akartam, hogy a férjem is ugyanazt a fájdalmat érezze, amit ő okozott nekem”

„Azért csaltam meg a férjemet, mert ő is megcsalt engem. Ez a szomorú és egyszerű igazság. Hat évet töltöttem egy olyan ember oldalán, aki folyamatosan csalt engem. Érzelmileg kimerültem, elértem a mélypontot. Azért csaltam meg, hogy valaki végre figyeljen rám, szeressen úgy, ahogy én szerettem a férjemet, aki semmit sem viszonzott ebből. 

A gimis barátommal csaltam meg a férjem, mert mérges voltam, sértődött és azt akartam, hogy a férjem ugyanazt a fájdalmat érezze, amit ő okozott nekem hat éven át. És amit sosem akart jóvátenni, pedig tudta, mennyire rossz nekem. Azért csaltam meg, mert már nem szerettem saját magam és azt reméltem, hogy valaki ad nekem egy kis önbecsülést, egy kis szeretetet és segít újrakezdeni.”

„Csak megtörtént”

„Igazán hiszem, hogy a legtöbb ember, aki félrelép bármilyen formában, azért teszi, mert keresi azt, ami hiányzik a kapcsolatából. Nem döntöttem el előre és terveztem el, hogy megcsalom a férjem. Nem ezzel a gondolattal ébredtem fel reggel. Csak megtörtént. Ezt nagyon nehéz lehet megérteni annak, aki még nem járt hasonló cipőben. 

Egy munkakapcsolat barátsággá vált, elkezdtünk flörtölni, jött a vágy, az affér, majd a lelkifurdalás. Kicsit hasonló ahhoz, mint meginni vacsorához egy üveg jó bort. Nem úgy ülsz le az asztalhoz, hogy egy egész üveggel megiszol. Csak egy pohárral öntesz, de az ízek a tányéron, a hangok, az illatok, a megnyugtató atmoszféra annyira ellazít, hogy megengedsz magadnak még egy pohárral, még eggyel és még eggyel, míg egy ponton rájössz, hogy nem tudsz megállni. Pedig tudod, hogy másnapos leszel utána.”

„Könnyen lesz egy ártatlan barátságból több, ha boldogtalan vagy otthon”

„Úgy vélem, fontos, hogy az emberek megértsék, az utolsó dolog lehet az affér, ami eszedbe jut, mégis könnyen lesz egy ártatlan barátságból is több, ha boldogtalan vagy otthon. 

Közel 11 évig voltam a férjemmel. Én voltam a fő kenyérkereső és az érzelmi támasz hét éven át. Négy éven át csak én dolgoztam. Találkoztam egy férfival az egyik továbbképzésen. Ezután nyolc hónapon át kusza érzelmekkel harcoltam. Házassági tanácsadásra jártunk, ultimátumokat adtunk magunknak és mindent megtettünk, hogy megmentsük a házasságunkat, mielőtt viszonyt kezdtem.

„Nem a viszony miatt hagytam el a férjem, de nem biztos, hogy enélkül lett volna erőm kilépni a boldogtalan házasságomból"

„Nem a viszony miatt hagytam el a férjem, de nem biztos, hogy enélkül lett volna erőm kilépni a boldogtalan házasságomból”

Három hónappal később olyan kimerült voltam és elszánt, hogy elhagyom a férjem, még annak ellenére is, hogy kész lett volna megbocsátani a félrelépésemet. Egy hónap múlva már csak a másik férfival randiztam, akivel megcsaltam a férjem és beadtam a válókeresetet. 

Szörnyen érzem magam az egész miatt. Nem a viszony miatt hagytam el a férjem, de nem biztos, hogy enélkül lett volna erőm kilépni a boldogtalan házasságomból. Még mindig szeretem a férjem, de tudom, hogy ő sohasem változik meg. Így nekem kellett lépnem.”

„Hagytam, hogy beleszeressek egy másik férfiba”

„Nem vagyok büszke rá, hogy megcsaltam az exférjem. Soha nem tenném meg még egyszer. A kérdés az, miért? Miért csaltam meg? Visszagondolva rengeteg magyarázatom van rá. Nem kommunikáltunk a férjemmel. Nem törődött magával. Rengeteg hibája volt. De a legfőbb ok, ami az összes közül kimagaslik, hogy nem értettem, hogyan működik az élet és a párkapcsolatok. 

Azt gondoltam, hogy ha a férjem végre megváltozna, minden rendbe jönne. Nem láttam, hogy a párkapcsolatom miatti frusztrációm oka nem a férjem viselkedése, hanem én. Én alakítottam ki a negatív gondolataimmal a rossz légkört. Aztán hagytam, hogy beleszeressek egy másik férfiba. Minden máshogy történt volna, ha már elég érett vagyok ahhoz, hogy a saját gondolataimon változtassak.”

„A férjem biztatott rá”

„Én nem úgy csaltam meg a férjemet, ahogy a legtöbben. Nem volt semmi titkolózás vagy hazudozás. 17 éven át volt egy legjobb barátom. Ő volt az az ember, akiben teljesen megbíztam. Aztán egyszer csak történt valami. A legmeglepőbb, hogy a férjem is biztatott, tegyem meg. 

Amikor valami komoly problémával fordultam a férjemhez, mindig azt mondta, menjek el ebédelni a barátommal és mondjam el neki. Így tettem. Először azt gondoltam, a férjemnek is ez a legjobb, hiszen így nem őt terhelem a problémáimmal, amúgy is sokat dolgozik. 

Ám egy idő után ez oda vezetett, hogy eltávolodtunk a férjemmel. Az ötödik házassági évfordulónkon azt mondtam neki, egy éve van rá, hogy ez megváltozzon és a gyermekeim apja legyen, mert őrá van szükségem. Tíz hónappal később a házassági tanácsadónál ültem a későbbi exférjemmel, könyörögtem a válásért, viszonyom volt a legjobb barátommal és az néztem, ahogy az egész addigi világom szétesik.”

Forrás: The Huffington Post Fotó: Getty Images