Lehetetlen megtalálni, melyik kör más, mint a többi! Vagy mégsem?

2023. február 25.
Egészen elképesztő és szemkápráztató optikai illúzió bukkant fel az interneten. Szinte lehetetlen megtalálni az egyetlen eltérő nullát a képen. Vagy mégsem?
  • Az optikai illúzió egészen elképesztő módon csapja be a szemünket és az agyunkat.
  • Fekete háttéren fehér körök sorakoznak. Egyik tér csak el a többitől.
  • Az őrületbe kergeti az embert, de szinte lehetetlen megtalálni, melyik a kakukktojás.

Az optikai illúziók lényege, hogy becsapják a szemünket, és ezáltal az agyunkat. Láttunk már olyan képet, ahol a vonalak összeálltak egyetlen képpé. De olyan fejtörők is felbukkantak, melyekben a rejtett képes feladványokat és az optikai illúziókat kombinálták a készítői. Ezúttal egy minden eddiginél nehezebb optikai illúzió teszi próbára az internetezők figyelmét.

Hol a kakukktojás az optikai illúzión?

Melyik kör a kakukktojás az optikai illúzión?

Melyik kör a kakukktojás az optikai illúzión?

A fekete háttéren fehér körök sorakoznak. Az a feladatunk, hogy megtaláljuk a kakukktojást. Egyetlen kör ugyanis eltér a többitől. 

Ez szinte lehetetlen feladatnak bizonyul. A fekete háttér és az ismétlődő fehér minta miatt az néhány másodperc után úgy látjuk, mintha mozogna az egész kép. Képtelenek vagyunk figyelni az optikai illúzióra, nemhogy megtalálni azt az egyetlen kört, ami más, mint a többi.

Egy kis segítség a kör megtalálásához

Mivel a próbálkozók nagy része képtelen rájönni, melyik kör a kakukktojás a fekete-fehér optikai illúzión, adunk egy kis segítséget. 

A kör, amit keresünk, abban tér el a többitől, hogy oldalról lapított, inkább egy nullára hasonlít. Az optikai illúzió felső harmadában kell jól megfigyelnünk a köröket, hogy rábukkanjunk a kakukktojásra. Ha még ennyi segítség sem volt elég, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást.

Ha még bírja a figyelmünk és a szemünk, tegyük próbára magunkat más, hasonló optikai illúziókkal is. Nézzük meg, vajon rájövünk-e, hol van a szőnyegen a telefon. Egy másik feladványon pedig azt kell megfigyelnünk, vajon ugyanolyan színű-e a kutya és a képen látható macska.

Felülről a harmadik sorban, a második kör a kakukktojás az optikai illúzión

Felülről a harmadik sorban, a második kör a kakukktojás az optikai illúzión

Fotó: PlayGemz