4 tipp, hogy még nagyobb élvezet legyen a maszturbálás

2023. március 09.
Egyáltalán nem magától értetődő megismerni és örömhöz juttatni a saját testünket, épp ezért a maszturbáláshoz is jól jöhet néhány praktikus tipp.

Azt gondolnánk, mindenki tudja, hogyan szerezzen magának örömöt, ez azonban koránt sincs így. A szexualitással (különösen a női szexualitással) kapcsolatos tabuk miatt gyakran a maszturbálással sem tudunk (rendszeresen) orgazmushoz jutni, épp ezért jó lehet itt is bevetni néhány praktikus trükköt.

1. Szexi dallamok

Talán furcsa lehet a néma csöndben elfeküdve maszturbálni, így ha nem pornót nézünk éppen, nyugodtan rakjunk be valami jó zenét, amitől beindulunk. A zene segíthet ellazulni, ráadásul elszakít a külvilág zajaitól és így segít elolvasztani az esetleges szégyenérzetet – hogy vajon hallják-e a nyögéseinket vagy a vibrátor zümmögését a szomszédok, és ha igen, mit gondolnak rólunk. Egyszerű, de annál hatásosabb trükk!

2. Gyakorlat teszi

Fontos, hogy a maszturbálásban is lehet fejlődni, ehhez azonban gyakorolni kell. Legyen az önkielégítés része az öngondoskodási rutinunknak, ne csak pár havonta jusson eszünkbe magunkhoz nyúlni – ez akár még akkor is igaz lehet, ha egyébként van partnerrel közös szex is az életünkben. A maszturbálás biztonságos teret ad a kísérletezésre, különböző stimulusok, szexjátékok kipróbálására, használjuk ki bátran.

3. Merülj el a kádban

Szintén segíthet az ellazulásban, ha elmerülünk a forró vízben, esetleg meggyújtunk néhány gyertyát és ott, a kádban feküdve nyúlunk magunkhoz. A vízben eleve adott és természetes a test meztelensége, ebben a selymes közegben bátrabban megfigyelhetjük, majd simogathatjuk, kényeztethetjük magunkat. Vigyünk be egy pohár bort egy fárasztó nap után és oldjuk önkielégítéssel a feszültségeket.

4. Pornó helyett erotikus szövegek

Ha a pornó nem indít be (ami női szemszögből egyáltalán nem meglepő), olvass inkább erotikus szövegeket vagy a nagyobb kényelem érdekében hallgass erotikus hangoskönyveket. Ezek a szövegek segítenek elmerülni a szexi fantáziákban, így elég csak lehunyni a szemünket, szép lassan lecsúsztatni a kezünket a testünkön és teljesen átadni magunkat a fejünkben életre kelő erotikus képnek.

Forrás: Popsugar Fotó: Getty Images