Így vonzhatsz több pénzt az életedbe a profi manifesztálók módszerével

2023. március 24.
Vegyes érzelmekkel fogadjuk, amikor valaki kiejti a manifesztálás szót. A kíváncsiság és szkepticizmus kavarog az emberben. Ám egy próba még senkinek sem ártott, végülis mit veszíthetünk? Ha pedig nyerünk, annál jobb!
Így vonzhatsz több pénzt az életedbe a profi manifesztálók módszerével
  • Nem új keletű dolog a manifesztálás, ám az utóbbi években a közösségi oldalaknak köszönhetően reneszánszát éli.
  • Szerelem, egészség, pénz – ezt a három dolgot a manifesztáció coach szerint idővel és gyakorlattal bevonzhatjuk magunknak. 
  • Persze azt még a szakértő is hangsúlyozza, hogy a manifesztálás nem helyettesítheti a kemény munkát és a takarékosságot.

A Google adatai szerint 2020 óta robbanásszerűen megnőtt az érdeklődés a manifesztálás iránt. Ha jobban belegondolunk, ez nem meglepő. A világjárvány miatt a legtöbb embernek újra kellett terveznie az egész életét és a hosszú távú céljait. Elméletben a manifesztálás segíthet, hogy olyan életet élhessünk, amilyet akarunk.

Szerelem, egészség, pénz – ezt a három dolgot a manifesztáció coach szerint idővel és gyakorlattal bevonzhatjuk magunknak. A pénz manifesztálás ugyan nem helyettesítheti a kemény munkát és a takarékosságot, azonban gyakorlói szerint jó eszköz a megfelelő hozzáállás és a motiváció fenntartásához. Ez pozitív hatással van a mindennapi életünkre és a bevételeinkre is.

Adja magát a kérdés: a gondolataink irányának megváltoztatása valóban hizlalhatja a bankszámlánkat? És ha igen, milyen manifesztációs technikákkal vonzhatunk több pénzt az életünkbe? 

Fontos megérteni, mi a manifesztálás (és mi nem)

Maria Concha manifesztáció coach, a Manifesting Ninja alapítója. Szerinte a manifesztálás sokkal gyakorlatiasabb dolog, mint ahogy az emberek feltételezik. „A manifesztálás a gondolataink, érzéseink, tetteink feldolgozása. Ezek valóságban való megnyilvánulása, ahogy létrehozzuk a saját valóságunkat – mondta Concha. – Idő, idő, idő kell hozzá és türelem.”

A manifesztálás gyakorlói szerint mindenkinek meggyőződése, hogy befolyásolhatja a tetteit, jól vagy rosszul. Ez a meggyőződés gyakran olyan mélyen a tudatalattinkban van, hogy nem is realizáljuk. A jó hír? Elméletben változtathatunk a zsigeri ösztöneinken, ami megnyilvánul a kézzel fogható valóságunkban is.

„Gyakran nem szentelnek elég figyelmet a manifesztálás cselekvéssel kapcsolatos részének – figyelmeztetett Concha. Pedig ez kulcsfontosságú lépés. Semmi sem történik, ha csak gondolunk valamire. Tettekre is szükség van.” A manifesztálás lényege, hogy a gondolatokat és a tetteket összehozzuk. 

„Ez különösen igaz pénzzel és gazdagsággal kapcsolatos manifesztálásra – jelentette ki Kathleen Cameron manifesztáció és siker tréner. A pénz nem jön magától csak azért, mert erősen gondolunk rá. Sokkal mélyebb átalakulásra van szükségünk.”

Kezdjük azzal, hogy megvizsgáljuk a pénzzel kapcsolatos viszonyunkat

Ha a gondolataink és érzéseink valóban befolyásolják a valóságunkat, muszáj tudatosítanunk, hogyan gondolunk a pénzre, ha változtatni akarunk az anyagi helyzetünkön. „Első lépés, hogy megnézzük, milyen viszonyban vagyunk a pénzzel, hogyan gondolunk rá és milyen pénzzel kapcsolatos útravalót kaptunk a családunktól” – mondta Concha.

Sok embernél a pénz költése, a pénzről való nyílt beszéd, sőt, csak az, hogy rágondolnak, bűntudatot, szégyent, szorongást vagy haragot vált ki. Fontos, hogy kibogozzuk, honnan erednek a pénzzel kapcsolatos negatív érzéseink. „Ehhez bátorság kell, de megéri gyakorolni – mondta a manifesztáció coach. Ha felszabadítjuk magunkat a pénzzel kapcsolatos negatív gondolatok alól, sokkal több lehetőségünk és mozgásterünk lesz.”

Cameron szerint az alábbi kérdéseket tegyük fel magunknak a pénzzel kapcsolatban:

  • Mit gondolok jelenleg a pénzről?
  • Úgy érzem, nehéz pénzt keresni?
  • Stresszelek a pénz miatt?
  • Veszekszek a párommal a pénz miatt?

Őszintén válaszoljunk ezekre a kérdésekre, még akkor is, ha a manifesztálás nem a mi asztalunk. A cél az egészséges tudatosság a saját gondolkodásunkkal kapcsolatban.

Ezeket a kijelentéseket használjuk a pénz manifesztálásához

Azt még a szakértő is hangsúlyozza, hogy a manifesztálás nem helyettesítheti a kemény munkát és a takarékosságot

Azt még a szakértő is hangsúlyozza, hogy a manifesztálás nem helyettesítheti a kemény munkát és a takarékosságot

Ha tudatosítottuk, hogyan gátoljuk saját magunkban a pénzzel kapcsolatos viszonyunkat, a következő lépés annak meghatározása, hogyan fordíthatjuk hasznunkra a gondolatainkat. „Ehhez használhatunk kijelentéseket, azaz egyes szám első személyben tett állításokat a kívánságainkról” – mondta a manifesztáció coach. 

Például ha az a meggyőződésünk, hogy nehéz pénzt keresnünk, állítsuk az ellenkezőjét: „könnyen keresek pénzt” vagy „befolyik a pénz hozzám”. Akár le is írhatjuk ezeket az állításokat, vagy felvehetjük, ahogy hangosan felolvassuk. Legalább kétszer hallgassuk meg ezeket a felvételeket 30 egymást követő napon. Egyszer reggel, majd végül este is. (Concha maga egyébként a levélmódszer nagy rajongója, mivel ez sokkal személyesebb érzés.)

Próbáljuk ki a vonzás törvényét

Aki már kicsit elmélyedt a manifesztálásban, bizonyára találkozott a vonzás törvényével. Ez a filozófiai elv azt mondja ki, hogy ha a figyelmünket valamire fókuszáljuk, sokkal nagyobb valószínűséggel megtörténik. A gyakorlott manifesztálók imádják ezt a módszert, mert roppant könnyen alkalmazható a mindennapokban.

Az állítások használatán túl Cameron arra is figyelmeztet, hogy „meg kell tanulnunk felismerni a pénzt és gazdagságot, ami körülöttünk van. Lehet, hogy ott van a pénz, csak nem vesszük észre, mert nem hisszük el, hogy nálunk is lehet pénz.”

Hangoljuk össze a cselekedeteinket

Ahhoz, hogy valóban lássuk a manifesztálás eredményeit, összhangba kell hoznunk a gondolatainkat és a tetteinket. „Ezt a lépést sajnos a legtöbb ember kihagyja – mondta Cameron. Csak mantrázzák, amit szeretnének hinni újra és újra. Ám a valódi alkímia akkor történik, amikor úgy viselkedünk, mint aki valóban elhiszi, hogy megérdemli azt a pénzt. Itt ér össze a manifesztáció és a valóság.”

Ehhez a manifesztáció coach szerint az a legjobb módszer, ha vizualizáljuk magunkat olyan valakinek, akivel megtörténik az állítás, amit kívánunk. Hogy néz ki? Milyen a munkahelyén? Hogyan költ? És főként hogyan érzi magát, amikor kinyitja a pénztárcáját? Ha látjuk magunkat, jöhet a megvalósítás.

Forrás: Apartment Therapy, Fotó: Unsplash