Itt a tavasz, indulhat a hot girl walk! Mi ez az új TikTok-trend és miért próbáld ki?

2023. március 20.
A hot girl walk nem egy új, forradalmi mozgásforma. Viszont olyan támogató közeget teremt, amivel még az is megszereti a rendszeres testmozgást, aki addig a sport minden formájától irtózott.
A hot girl walk nem egyszerűen egy bizonyos táv legyaloglása. Egyszerre mozgás, manifesztáció és önbizalomtréning.
  • A gyaloglás reneszánszát éli, nem véletlenül. Ez a mozgásforma egészséges és nem igényel különösebb befektetést, hogy elkezdhessük. 
  • A TikTok-on indult hódító útjára a hot girl walk, amiről egy Mia nevű felhasználó poszolt először videót. 
  • A hot girl walk nem egyszerűen egy bizonyos táv legyaloglása. Egyszerre mozgás, manifesztáció és önbizalomtréning.

Alapvetően semmi forradalmi nincs abban, hogy elmegyünk egy hosszabb sétára, miközben a kedvenc podcastunkat hallgatjuk. A TikTok azonban új lehetőségeket látott meg a mozgásnak ebben a formájában, és célt adott a gyaloglásnak. Ezzel született meg a hot girl walk (menő lányok sétája).

Az önbizalomnövelő séta

A gyaloglás a koronavírus-járvány óta nagy népszerűségnek örvend, sztárok vallották azt, hogy egyszerűen gyaloglással adtak le több tíz kilót. Ugyanakkor a Mia nevű TikTok-felhasználó újradefiniálta az egész mozgásformát.

@exactlyliketheothergirls

#greenscreen literally my best glow up advice in 45s follow if you wanna hear my whole journey #advice

♬ original sound – Mia

Sokakhoz hasonlóan Mia is a lezárások alatt kezdett rendszeresen sétálni, leginkább a mentális egészsége érdekében. Nem elégedett meg azonban ennyivel. Kifejlesztett egy saját irányzatot, jótékony hatásaira pedig ő maga az élő bizonyíték. Ma már több ezren követik a példáját.

Mi valójában a hot girl walk?

Ahogy Mia elmagyarázza a TikTok-videójában, a hot girl walk egy folyamatos, kitartó 6,4 kilométeres gyaloglás, ami alatt inspiráló podcastet vagy motiváló zenéket hallgatunk. És van még egy nagyon fontos eleme: miközben gyaloglunk, az agyunknak csak három konkrét témára engedünk gondolni. Amiért hálásak vagyunk, a céljainkra és arra, mennyire menők és szépek vagyunk. 

Ennyire egyszerű az egész hot girl walk. Semmi különleges mozdulat, semmi fizikai cél, hány kilót akarunk leadni, tisztán szellemi-lelki elérendő mérföldkövek. 

„Sokan hiszik azt, hogy a hot girl walk egy újabb fogyókúrás őrület. De egyáltalán nem az – jelentette ki Mia, a módszer kitalálója. – A legnagyobb változások belül kezdődnek.”

Miért működik a hot girl walk?

Mia rátapintott a lényegre. Ha valóban tudatosan vágunk bele, ez a típusú szabadtéri mozgás a pozitív, előremutató gondolatokkal valóban segíthet, hogy jobban érezzük magunkat, tisztábban lássunk és csökkenjen a szorongásunk az életünkben történő dolgokkal kapcsolatban. 

A tudomány is a hot girl walk-ot igazolja. Már magában a gyaloglás is remek mozgásforma, aminek rengeteg egészségre gyakorolt jótékony hatása van. A kutatások szerint a rendszeres, mindennapos séta javítja a szív- és érrendszer, valamint a tüdő egészségét, növeli a teljesítményét és csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

Forrás: Apartment Therapy, Fotó: Unsplash, Getty Images