Csak az emberek 2 százaléka találja meg a corgit a képen

2023. március 30.
Számtalanszor bebizonyították a kutyák, hogy legalább olyan jó rejtőzködők, mint a macskák. Ezúttal egy corgi bújt el úgy az avarban, hogy még a gazdája sem talált rá. Nekünk mennyi idő kell, hogy rájöjjünk, hol bujkál a corgi?
  • A száraz avar tökéletes búvóhely lett a corgi számára.
  • Még a gazdája sem találta meg könnyen, hol van a corgi a képen.
  • Mennyi idő alatt bukkanunk rá a levelek között rejtőző kutyára?

Már több olyan képrejtvény is felbukkant, ahol a rejtőzködő kutyát kellett megtalálnunk. Nagyon nehéz volt például megtalálni azt a kutyát, aki a konyhában talált tökéletes rejtekhelyet. De ahhoz is kell néhány perc, hogy a hálószobában rejtőző kutyát meglássuk a képen.

Hol bújt el az avarban a corgi?

Hol bújt el az avarban a corgi?

Ezúttal egy corgit kell megtalálnunk, aki az avarban bújt el. A feladat nem könnyű. Még a kutya gazdája is nehezen látta meg, hol bujkál a kedvence.

Hol a corgi a képen?

A corgik nem is annyira kicsi kutyák. Ennek a corginak viszont sikerült olyan jól elrejtőznie a száraz falevelek között, hogy az embereknek átlagosan 30 másodpercre van szüksége, hogy meglássák a képen. Nem csoda, hogy csak a próbálkozók 2 százaléka képes 10 másodpercen belül rámutatni, hol a corgi.

Minél tovább nézzük a képet, annál több corgit látunk ráadásul. Mint egy pszichológiai teszt! Már minden árnyékot hajlamos az agyunk úgy értelmezni, hogy egy kutya orrát, mancsát vagy farkát látjuk éppen. 

Hogyan bukkanhatunk rá a corgira?

A legjobb módszer, ha először a képre nagy egészként tekintünk. Így átlátjuk az egészet, és nem veszünk el a részletekben. Ezután osszuk fel részekre a képet gondolatban, és a szekciókat vizsgáljuk át közelebbről. 

Ha még így sem sikerül rábukkannunk a képrejtvényen a corgira, annyit segítünk, hogy a kép középső harmadában kell keresgélnünk. De néhány sorral lejjebb meg is mutatjuk a megoldást, ha úgy döntünk, feladjuk. 

Addig is gyakoroljunk hasonló feladványokkal. Próbáljuk megtalálni a lepkét a levelek között! De a corgis képrejtvénynél is nehezebb az a fejtörő, ahol egy békát kell megtalálnunk az avarban. 

A fekete négyzet mutatja, hol a corgi az avarban

A fekete négyzet mutatja, hol a corgi az avarban

Forrás: Facebook/Corgis Unleashed