Optikai illúzió: észreveszed az integető lányt a sziklákon?

2023. március 31.
Nem könnyű feladat megtalálni a sziklák között integető lányt. Nem csoda, ha csak az emberek 3 százaléka jön rá 15 másodperc alatt, hol áll a vörös kövek között.
  • Vannak, akik percekig keresik, hol rejtőzik egy integető lány a sziklás tájképen.
  • A képet az Imguron osztották meg, ám végigsöpört a közösségi oldalakon, olyan nehéz feladvány megtalálni a lányt a képen.
  • Az emberek 97 százaléka csak 2,5 perc alatt találja meg, hol a lány.

Az internetezők kedvencei a rejtvények, feladványok és fejtörők az online világban. Nincs annál jobb érzés, mint amikor végre rájövünk egy nehéz optikai illúzió vagy rejtett képes feladvány megfejtésére.

Egy lila ruhás lány integet a sziklákon

Egy lila ruhás lány integet a sziklákon

Különösen jó érzés lesz, amikor felfedezzük a sziklás tájképen integető kislány helyét. Olyan nehéz ugyanis a feladat, hogy valószínűleg percekig kell néznünk a képet, mire megtaláljuk.

Hol a lány a sziklás képen?

A képen egy sziklás kanyont látunk. Úgy tűnik, életnek semmi jele a kietlen köveken. Pedig a képen ott integet egy kislány, lila ruhában. 

A képet eredetileg 2016-ban posztolták az Imgur nevű közösségi oldalra. És ha jobban megnézzük, rájövünk, hogy nem is egy kislány, hanem egy fiatal kiránduló nő az, aki a lila kapucnis pulcsiban integet a kamera felé.

Ám nagyon nehéz megtalálni, hol, pedig azt gondolnánk, hogy a puszta sziklák között feltűnő a lila ruha. 

Miért nehéz megtalálni a lila ruhás nőt?

Azért nem egyszerű a feladat, mert az árnyékok és törésvonalak a sziklákon nagyon trükkös módon rejtik el a lila ruhás nőt a képen. Már-már optikai illúzió, ahogy eltüntetik a szemünk elől.

Ha nagyon közelről nézzük végig a kép minden négyzetcentiméterét, nagyobb eséllyel bukkanunk rá a lila ruhás nőre. Érdekesség, hogy a közösségi oldalon évek óta kérik, fedje fel magát, ám egyelőre nem derült ki a sziklás optikai illúzión integető lány személyazonossága.

A megoldásra nem könnyű rájönni. Ne keseredjünk el, ha nekünk sem sikerült. Néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást. Addig is gyakoroljunk hasonló fejtörőkön. Próbáljuk megtalálni a tevék között a lámát. Vagy keressük meg, hol bujkál a macska a farönkök között.

A piros körrel jelölt helyen integet a lila ruhás lány a sziklákon

A piros körrel jelölt helyen integet a lila ruhás lány a sziklákon

Forrás: Imgur