Zseni vagy, ha 5 másodperc alatt megtalálod a lámát a képen

2023. március 24.
Teve vagy láma? Nem mindegy! A tevecsorda közepén ugyanis csak egyetlen láma bújik meg valahol. Igazán sasszeműnek kell lennünk ahhoz, hogy villámgyorsan rábukkanjunk, hol rejtőzik a láma.
  • Ez egy villám fejtörő, amivel próbára tehetjük megfigyelőképességünk gyorsaságát.
  • Mennyi idő alatt találjuk meg a tevék között a lámát?
  • A legtöbb embernek legalább 10 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy meglássa, merre rejtőzik a láma a képen.

Nagyon hasznosak az optikai illúziók és rejtett képes feladványok, ha szeretnénk fejleszteni az agyunk teljesítőképességét. Ehhez próbára tehetjük a logikánkat a nyomozós fejtörőkkel, a megfigyelőképességünket vagy éppen az asszertív látásmódunkat. 

Mennyi idő alatt találod meg a lámát a tevék között az optikai illúzión?

Mennyi idő alatt találod meg a lámát a tevék között az optikai illúzión?

Ez a tevecsordát ábrázoló optikai illúzió abban segít, hogy az agyunk minél gyorsabban képes legyen feldolgozni azokat az információkat, amiket látunk. Ezért is érdekes, mennyi idő alatt látjuk meg, hol bujkál a láma a tevék között.

Hol bújt el a láma a tevecsordában?

Azért nehéz megtalálni a lámát a tevék között, mert az agyunk nem biztos, hogy könnyen különbséget tesz az illúzió és a valóság között. Amikor látunk valamit, az agyunk azonnal azokat az emlékeket keresi, amik hasonlítanak ahhoz, amit éppen megláttunk. Ez tévútra vihet, hiszen ha nem megfelelően azonosítottuk a képet, a gyorsaság oltárán feláldozzuk a pontosságot.

A jó hír, hogy a gyors információfeldolgozás és megfigyelőképesség fejleszthető. Erre szolgál ez az optikai illúzió is, ahol a tevék között kell megtalálnunk a lámát.

Mennyi idő alatt találtuk meg a lámát az optikai illúzión?

Mivel tudjuk, hogy lámát keresünk, ezért az agyunk folyamatosan azt próbálja azonosítani a tevék között. A minél gyorsabb felismeréshez próbáljunk egy gyors pillantást vetni az optikai illúzió egészére, és felfogni, mit is látunk valójában. 

Ezután egy másik szögből is próbálkozzunk, majd centiről centire nézzük át a képet az egyik sarokból indulva. Ezzel a technikával sokkal gyorsabban megtalálhatjuk a rejtett képes feladvány megoldását. Nemcsak itt, ahol a lámát kell megtalálnunk a tevék között, hanem bármelyik hasonló feladatnál. 

Ha nem sikerült megtalálnunk, ne adjuk fel, nézzük meg a kép jobb oldalát alaposan. Nem biztos, hogy elsőre meglátjuk a lámát, de néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást is.

Addig is gyakorolhatunk más, hasonló feladványokkal. Próbáljuk megtalálni a kutyát a hálószobában, vagy nézzük meg azt az optikai illúziót, ahol arra kell rájönnünk, vajon kutyát vagy macskát látunk-e a képen?

A láma az optikai illúzió jobb szélén bújt el a tevék között

A láma az optikai illúzió jobb szélén bújt el a tevék között

Forrás: Freshers Live