Biztos, hogy nem tudod megszámolni, hány kacsa van a képen

2023. április 03.
Ismét egy olyan feladvány bukkant fel az interneten, ami addig nem hagyja nyugodni az embert, míg rá nem jön a megoldásra. Képtelenség ugyanis megszámolni, pontosan hány kacsa is van a képen.
  • Nem szabad hinnünk a szemünknek a kacsás optikai illúzióban. Egyik kacsa sem az, aminek látszik.
  • Lehetetlen pontosan megszámolni, hány kacsa van a képen.
  • A Twitteren osztották meg először a kacsás optikai illúziót.

Láttunk már nagyon bosszantó optikai illúziókat korábban. is. A BBC Earth zebrás fejtörőjét is nagyon nehéz volt megfejteni, vagy rájönni, melyik irányba megy a lépcsőn a macska. Ám a Twitteren felbukkant legújabb optikai illúzió megoldására még ezeknél is nehezebb rájönni.

Meg tudod számolni, hány kacsa van a képen valójában?

Meg tudod számolni, hány kacsa van a képen valójában?

A képen első ránézésre kilenc kacsát látunk. Ám ebben az esetben egyáltalán nem szabad hinnünk a szemünknek.

Hány kacsa van valójában a képen?

Egy Daniel Newman nevű felhasználó osztotta meg először a Twitteren a kacsás optikai illúziót. Az a feladat, hogy számoljuk meg, hány kacsát látunk a képen. Első ránézésre kilenc kacsa emoji az, ami szembetűnik.

Ám ha közelebbről is megnézzük, észrevehetjük, hogy valami nem stimmel ezekkel a kacsákkal. Ám nehéz eldönteni, hogy valóban nem a szemünk káprázik csak, vagy tényleg ott van még egy kacsa egyik-másik szárnyas mögött elbújva? 

Így találhatjuk meg, hány kacsa van a képen

Az optikai illúzióra rengeteg megoldás érkezett a közösségi oldalon. Senkit sem hagyott nyugodni, aki látta, vajon hány kacsa van valójában a kék mezőben. A tippek között azonban nagyon kevés volt, aki valóban eltalálta azt a számot, ahány kacsát elrejtettek az optikai illúzión.

Ha belezavarodtunk a számolásba, és úgy érezzük, inkább feladjuk, néhány sorral később eláruljuk a megoldást. Addig is azonban gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Próbáljunk meg rájönni, vajon hol van a görbe vonal az optikai illúzión! Vagy keressük meg a számot a színes foltok között.

Ami a kacsákat illeti, a helyes szám 16. A nyilvánvaló 9 kacsa mellett van elrejtve pár nagyon kisméretű kacsa is az optikai illúzión, és van néhány, ami a másik, nagyobb kacsák mögött rejtőzik.

A piros körrel jelölt helyen találhatjuk a rejtőzködő kacsákat az optikai illúzión

A piros körrel jelölt helyen találhatjuk a rejtőzködő kacsákat az optikai illúzión

Forrás: Twitter