Döntsd meg a rekordot, találd meg a kékszemű rókát 25 másodpercen belül a képen

2023. március 22.
Igazi kihívás az optikai illúziók és fejtörők rajongóinak az a feladvány, melynél egy kék szemű rókát kell megtalálniuk a képen. Abból is látszik, milyen nehéz dolgunk van, hogy ha 25 másodpercen belül sikerül rájönnünk a megoldásra, már rekorderek lehetünk.
  • Régen borzolta ilyen nehéz feladvány az internetezők kedélyeit.
  • A rekorddöntéshez elég, ha 25 másodpercen belül megtaláljuk, hol bujkál a kék szemű róka.
  • Csak az emberek 2 százaléka jött rá fél percen belül a megoldásra. 

Rengeteg rejtett képes feladvánnyal találkoztunk már. Az internetezők egyik kedvence az a kép volt, ahol egy gumikesztyűt kellett megtalálnunk a csirkék között. De nagyon szerették azt az optikai illúziót is, ahol a pötty nélküli dalmata megtalálása volt a feladat. 

Hol bujkál a kék szemű róka az optikai illúzión?

Hol bujkál a kék szemű róka az optikai illúzión?

Ezúttal sokkal nehezebb dolgunk van. Arra kell rájönnünk, hol bujkál a kék szemű róka a képen, a többi nagyon hasonló róka között. 

Mennyi idő alatt találjuk meg a kék szemű rókát?

Bár a feladat könnyűnek tűnhet, mégsem olyan egyszerű megtalálnunk, hol bújt el a kék szemű róka. Ez abból is látszik, hogy ha 25 másodpercen belül rájövünk a megoldásra, már rekorderek lehetünk. 

Az embereknek átlagosan 1 perc 13 másodpercre volt szükségük, hogy megfejtsék a rejtett képes fejtörőt és megtalálják a kék szemű rókát a képen. 

Mivel rengeteg nagyon hasonló róka található a képen, minél tovább nézzük a képet, annál nehezebben találjuk meg a kék szeműt a rókák között. Egyszerűen elfárad az agyunk az erős koncentrációtól, és egyre nehezebben tesz különbséget a képen látható alakok között. 

Megtaláltuk a kék szemű rókát?

Ha nem boldogulunk a rejtett képes feladvánnyal, adunk egy kis segítséget a megfejtéshez. A kék szemű rókát a kép közepe táján kell keresnünk, egy fatuskó mögött elbújva. Ha még így sem bukkantunk rá a kék szemű róka rejtekhelyére, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a helyes megoldást. 

Addig is tegyük próbára magunkat más, hasonló rejtett képes feladványokkal. Találjuk meg például a gumikacsát a habfürdő buborékjai között! Vagy keressük meg mind a 16 arcot az optikai illúzión!

Egy fatönk mögött bújt el a kékszemű róka az optikai illúzión

Egy fatönk mögött bújt el a kék szemű róka az optikai illúzión

Forrás: New York Post