A zseniknek 5 másodperc is elég, hogy megtalálják a nyulat a képen

2023. április 01.
Ha rekordot akarunk dönteni, kevesebb mint 5 másodperc alatt kell megtalálnunk az optikai illúzión a nyulat. Ha készen állunk, nézzük a képet és keressük a húsvéti nyuszit!
  • Igazi villámkihívás az optikai illúzió, ahol egy nyulat kell megtalálunk a tájképen.
  • A legtöbb embernek legalább 15 másodpercre van szüksége, hogy rájöjjön, hol van a húsvéti nyúl az optikai illúzión.
  • Az idő szorítása még nehezebbé teszi a dolgunkat.

Az optikai illúziók és rejtett képes feladványok remekül megdolgoztatják az agyat, kreatívabbá tesznek és fejlesztik a megfigyelőképességünket. Az egyik kedvencünk az a fejtörő, ahol a zebrák között kellett megtalálnunk egy borzot. Ezt a BBC Earth készítette, és az embereknek percekig tartott megfejteni. Izgalmas optikai illúzió az a csodaszép virágos kép, ahol egy apró méhecske megtalálása a feladatunk. Ha meglátjuk a képet, azonnal megértjük, miért olyan nagy kihívás a megoldása.

Mennyi idő alatt találjuk meg a nyulat az optikai illúzión?

Mennyi idő alatt találjuk meg a nyulat az optikai illúzión?

Az internetezőket egy új feladvány tartja lázban, melyen egy húsvéti nyulat kell megtalálniuk. Ám nem ez a nehéz a dologban, hanem az, hogy ha rekordot akarunk dönteni, 5 másodpercen belül kell rábukkannunk a képen rejtőző nyúlra.

Hol rejtőzik a nyúl az optikai illúzión?

Az optikai illúziókért megőrül az internet az utóbbi időben. Az emberek imádják a rejtvényeket és kihívásokat, amit a feladványok megoldása jelent. Itt van például az a rejtett képes fejtörő, melynél egy nyulat kell megtalálnunk valahol a békés tájképen. 

A megfigyelőképességünket teszi próbára a feladvány, ami nem is olyan könnyű, mint amilyennek látszik. Különösen, ha tudjuk, hogy csak 5 másodpercünk van rá, hogy megtaláljuk a nyulat a képen. 

Miért olyan nehéz megtalálni a nyulat 5 másodperc alatt?

Az agyunk a korábbi emlékek, élmények és tapasztalások mentén gondolkozik. Különösen, ha gyors döntéseket kell hoznunk. Azért olyan nehéz megtalálni a nyulat az optikai illúzión ilyen rövid időn belül, mert nem ott kezdjük keresni, ahol a képen elrejtették.

Ha ezt már tudjuk, akkor sejtjük, hogy nem a fűben kell keresnünk a rejtőzködő húsvéti nyuszit. Ne búsuljunk, ha ezúttal nem sikerült megtalálni, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást. 

Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Találjuk meg 15 másodperc alatt a kakast a tyúkok között. Vagy oldjuk meg azt a nagyon nehéz fejtörőt, ahol a teljesen fehér, pötty nélküli dalmatát kell megtalálnunk a rengeteg pöttyös kutya között.

A nyúl a piros karikával jelölt részen, a felhőkből rajzolódik ki

A nyúl a piros karikával jelölt részen, a felhőkből rajzolódik ki

Forrás: Freshers Live