5 dolog, amire fel kell készülnöd, ha elvált férfival randizol

2023. május 03.
A randizás kemény tud lenni. Még nehezebb lehet olyan valakivel randizni, aki éppen egy váláson megy keresztül.
5 dolog, amire fel kell készülnöd, ha elvált férfival randizol

Minél idősebb leszel, annál valószínűbb, hogy összehozzon az élet egy elvált férfivel. Az alábbiakban összegyűjtöttük azt az 5 dolgot, amit érdemes átgondolnod, mielőtt belevetnéd magad egy ilyen kapcsolatba. 

Jól kell időzítened

Ha olyan valakivel randizol, aki válófélben van, az időzítés a legfontosabb. Nem is gondolnád, mekkora különbséget jelenthet akár csak néhány hónap is. Sokkal nehezebb egy olyan pasival összejönni, aki a válás korai szakaszában van, mint olyannal, aki már majdnem a folyamat végére ért. Mivel a válás során rengeteg különböző érzelmet él át az ember, sokkal nehezebb lesz neki új, egészséges kapcsolatot kezdeni veled.

Sokat fog beszélni az exéről

Általában senki sem szereti, ha a párja az exéről beszél, de ha a pasid válófélben van, akkor jó eséllyel hallani fogsz róla. Sokat. Bármennyire is nyomasztó vagy kínos, próbáld meg magad az ő helyébe képzelni. Ha te is egy ilyen nagy horderejű eseményen mennél keresztül, valószínűleg te is szívesen kibeszélnéd magadból az átélteket. Egy ilyen esetben a legjobb, amit tehetsz, hogy meghallgatod, ami kikívánkozik belőle, aztán próbálsz továbblépni. Ne elemezd túl a hallottakat, és ne stresszelj minden szaván.

Meg kell kérned, hogy legyen teljesen őszinte veled

Jó eséllyel nem fogja nyíltan elmondani neked, ha esetleg hiányzik neki az exe, vagy hogy fáj neki a válás. Próbálj meg együttérző lenni, és bátorítsd arra, hogy legyen veled teljesen őszinte. Éreztesd vele, hogy bátran megoszthatja veled az érzéseit, nem fogsz ítélkezni.

 Valószínűleg találkoznod kell a volt feleségével

Ha az exével közös gyerekei, esetleg háziállatai vannak, nagy az esély rá, hogy egyszer neked is találkoznod kell majd vele. Nem mondjuk, hogy nem lesz kínos élmény, de fontos, hogy próbálj meg barátságos és udvarias lenni. Persze az is benne van a pakliban, hogy az ex nem lesz túlságosan kedves veled – de még ha gorombán, vagy lekicsinylően viselkedik is, te próbáld tartani magad. Biztos lehetsz benne, hogy a párod értékelni fogja a hozzáállásod.

Nem szabad elsietni a dolgokat

Az életének ebben a szakaszában nehéz lehet számára megnyílni előtted – és ezt most el kell fogadnod. Fontos, hogy tiszteletben tartsd az érzéseit, légy megértő, és ne siettesd a dolgokat. Próbálj meg lassabb tempóban haladni vele, és bátorítsd őt is erre. Hagyj időt magadnak, teszteld, hogy működni fog-e köztetek, építs szilárd alapot, mielőtt túl mélyre merülnél a kapcsolatban.

Forrás: Yourtango.com, Fotó: Getty Images