Rejtett képes feladvány: megtalálod a cukrot a fejtörőn?

2023. május 03.
Nem kell hozzá cukorral innunk a teánkat (sőt, alapvetően teáznunk sem kell), hogy megfejtsük ezt a fejtörőt. Mennyi idő alatt találjuk meg a cukrot a képen?
cukor-rejtett-kep-fejtoro
  • Nem is egy, hanem rögtön két kockacukrot is meg kell találnunk a rejtett képes feladványon.
  • A leggyorsabbaknak elég volt 46 másodperc is, hogy rájöjjenek, merre rejtőzik a cukor a képen.
  • Ha nem sikerül rájönnünk, a feladvány végén eláruljuk a megoldást is.

A rejtett képes feladványok roppant szórakoztató módon dolgoztatják meg az agyunkat. Például csak az édesszájúak jönnek rá, melyik sütemény különbözik ebben a feladványban a többitől. De arra sem könnyű rájönni, hol a távirányító a hatalmas káoszban. 

Mennyi idő alatt találod meg, hol a cukor a rejtett képes fejtörőn?

Mennyi idő alatt találod meg, hol a cukor a rejtett képes fejtörőn?

Ezúttal arra kell rájönnünk, hol rejtettek el a kép készítői a rengeteg tea témájú dolog között a kockacukrot. A feladat csak elsőre tűnik könnyűnek. Nem is olyan egyszerű rájönni a megoldásra.

Merre rejtőzik a cukor a képen?

Bár sokak számára szentségtörésnek hangzik a teát cukorral inni, a feladvány ettől még lehet szórakoztató. Sőt, még teáznunk sem kell hozzá, hogy megpróbáljunk rájönni, hol rejtőzik a fejtörőn a kockacukor. 

A leggyorsabb próbálkozónak 46 másodpercre volt szüksége, hogy megoldja a feladványt, tehát ennél ügyesebbnek kell lennünk, ha rekordot akarunk dönteni. A feladat azonban nem könnyű. 

Az illusztráció nagyon színes és rengeteg dolog terelheti el a figyelmünket a feladvány céljáról: a kockacukor megtalálásáról. Minél tovább nézzük a képet, annál nehezebb rájönnünk a megoldásra. 

Mennyi idő alatt találtuk meg a cukrot a feladványon?

Ha nem sikerül rájönnünk, hol rejtőzik a cukor, adunk egy kis segítséget. A rajz készítői azt a taktikát választották, hogy inkább nyilvánvaló, jól látható helyre tették a kockacukrot, és nem dugták el más, nagyobb dolgok mögé. Így ott kell keresnünk, ahova egyébként is tennénk: a teáscsészénél. Akkor se aggódjunk, ha még így sem akadtunk rá a megoldásra, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, merre rejtőzik a fejtörőn a cukor.

Addig is gyakorolhatunk hasonló rejtett képes feladványokkal. Találjuk meg a macskát a fekete-fehér képregény város felhőkarcolói között. Vagy keressük meg Dudás Gergely fejtörőjén mind az öt pillangót.

A cukor a piros teáscsésze mellett bújt el a rejtett képes feladványon

A cukor a piros teáscsésze mellett bújt el a rejtett képes feladványon

Forrás: Mental Floss