Megtalálod a macskát a fekete-fehér rajzon? Nehezebb, mint gondolnád!

2023. április 08.
Egy újabb olyan feladvány köröz a közösségi oldalakon, ahol egy macskát kell megtalálnunk. A fekete-fehér nagyvárost ábrázoló illusztráción nehezebb rábukkanni a rejtett képre, mint gondolnánk.
  • Volt olyan internetező, aki 5 percen át kereste a macskát a fekete-fehér képen, mielőtt feladta.
  • Csak az igazán jó megfigyelőképességgel rendelkezők találják meg, hol a macska a rajzon.
  • Mennyi idő alatt jöttünk rá, hol bujkál a macska?

Volt már dolgunk hasonló fekete-fehér rejtett képes feladvánnyal. A BBC Earth zebrás fejtörőjén meg kellett találnunk az egyetlen borzot. De macskát is kellett már keresnünk a rendetlen szobában

Hol van a macska a fekete-fehér optikai illúzión?

Hol van a macska a fekete-fehér optikai illúzión?

Még ezeknél a feladványoknál is nehezebb az az optikai illúzió, ahol a fekete-fehér felhőkarcolókat és nagyvárost ábrázoló illusztráción kell megtalálnunk valahol egy rejtőzködő macskát.

Miért nehéz megtalálnunk a macskát?

Mivel a fekete-fehér rajz nagyon aprólékos, az agyunkat megzavarják a finom vonalak, árnyékok és foltok. A monokróm tónus szinte lehetetlenné teszi, hogy első pillantásra megtaláljuk a macskát az optikai illúzión

Az sem könnyíti meg a dolgunkat, hogy ha macskát kell keresnünk, egyértelműen egy élő macskára gondolunk. Nem feltétlenül jut eszünkbe, hogy egy macskáról készült képet keressünk, amit felakasztottak valahova.

Sokan egyenesen azt állították, hogy a rejtvény csak egy átverés, és nincs is megoldása. Ám nem ez az igazság. Valóban ott a macska a képen, csak nagyon nehéz megtalálnunk.

Mennyi idő alatt lett meg a macska a fekete-fehér képen?

Annyit segítünk, hogy a macskát a kép bal oldalán kell keresnünk egy ház tövében. Ráadásul nem egy teljes macskát rejtettek el a fekete-fehér optikai illúzión, hanem csak egy macska fejét. Ha még így sem sikerült megtalálnunk, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást.

Gyakoroljunk hasonló feladványokkal, hogy legközelebb gyorsabbak legyünk és megtaláljuk pár pillanat alatt a rejtett képet. Próbáljunk rájönni, hol van a képen a nyúl, vagy keressük meg a sziklák között az integető nőt!

A sárga kör jelöli, melyik ház tövében rejtőzik a macska a fekete-fehér optikai illúzión

A sárga kör jelöli, melyik ház tövében rejtőzik a macska a fekete-fehér optikai illúzión

Forrás: RepublicWorld