Kiderült, hogy mekkora valójában az átlagos péniszméret

2023. május 09.
Függetlenül attól, hogy van-e péniszed, vagy olyan emberrel szexelsz, akinek van – de az is lehet, hogy ezek közül egyik sem igaz, és csak kíváncsi vagy –, nagy eséllyel már eltöprengtél azon, hogy mekkora is az átlagos péniszméret. Szerencsére a tudomány végre választ ad az egész világot foglalkoztató kérdésre!
Kiderült, hogy mekkora valójában az átlagos péniszméret

A British Journal of International Urology folyóiratban megjelent tanulmány eredményei szerint az átlagos péniszméret körülbelül 13,1 cm hosszú erekció közben, és nagyjából 9,16 cm hüvelyk petyhüdt állapotban. Ami pedig a kerületet illeti, a vizsgálat szerint ez átlagosan 11,65,  és 9,32 centiméter között mozog. A tanulmány 17 korábbi felmérés adatait elemezte, ami összesen 15 521 péniszt jelent.

„Az átlagos péniszméret különböző tényezőktől, például földrajzi elhelyezkedéstől, életkortól és etnikai hovatartozástól függően változhat” – fogalmaz Jagan Kansal urológus, a Down There Urology vezérigazgatója, aki szerint a péniszméretet a genetika, a hormonszint, az általános egészségi állapot, a táplálkozás, és a testsúly is befolyásolja.

Sőt a péniszméret az idő múlásával is változhat: az életkor előrehaladtával a férfiak nemi szervének minimálisan csökkenhet a mérete, ami olyan tényezőknek tudható be, mint a tesztoszteronszint csökkenése, a péniszszövetek csökkent rugalmassága vagy a zsírlerakódások felhalmozódása. Fiatalabb korban a rendszeres éjszakai erekció még segít a hímvessző nyújtásában és méretének megőrzésében. Ha azonban valaki merevedési zavart tapasztal, az felgyorsíthatja a kollagént helyettesítő rugalmas szövetek pótlásának folyamatát, és végső soron lerövidítheti a péniszt.

Forrás: Cosmopolitan, Fotó: Getty Images