A mediterrán diéta még a szexuális életet is javíthatja

2021. augusztus 29.
Ideje több zöldséget tenni a férfiak tányérjára! A mediterrán diéta ugyanis megszüntetheti az erekciós zavarokat.

Ahogy azt már sokszor és sok helyen elmondták, a mediterrán diéta legfőbb ismérvei, hogy rengeteg zöldséget, hüvelyeseket, halat, olívaolajat és mértékkel akár bort is tartalmaz, ugyanakkor olajban sütött élelmiszerekből, vörös húsból, finomított szénhidrátokból és hozzáadott cukorból, valamint állati zsírokból nagyon keveset. Már ebből bárki gyaníthatja, de most egy friss kutatás tudományosan is bizonyította, hogy ez az étrend csökkenti a merevedési zavarokat, így jó hatással lehet a párok hálószobai életére. 

mediterran-dieta-erekcio

A kutatásban 250 középkorú férfit vizsgáltak, az átlagéletkor 56 év volt. Arra kérték a kutatásban részt vevőket, hogy étkezzenek a mediterrán diéta elveinek megfelelően. Ugyanazokat az ételeket fogyasztották mindannyian, majd összehasonlították a fizikai teljesítőképességüket, tesztoszteronszintjüket, az erek állapotát és az erekciós képességüket. A vizsgálat eredményei szerint azok, akik áttértek a mediterrán diétára, jobban teljesítettek az ágyban, a vér áramlása javult a keringési rendszerükben, az edzésteljesítményük is javult, tesztoszteronszintjük emelkedett és artériáik is egészségesebbnek bizonyult azokhoz képest, akik nem követték szigorúan a mediterrán diétát. 

„Nem magát a mechanizmust vizsgáltuk, viszont jó hír, hogy egy egyszerű étkezésben történő változtatás mekkora javulást eredményezhet az edzésteljesítményben és a szexuális teljesítőképességben akár a középkorú embereknél is” – mondta dr. Athanasios Angelis, az Athéni Egyetem kutatója, a tanulmány vezető szerzője. Az eredmények szerint tehát újabb jó pont írható fel a mediterrán diéta mellé: jelentősen képes javítani az életminőséget akár a későbbi életkorokban is, és számos élettani tényezőre jó hatással van.

Forrás: Insider Fotó: Unsplash

Olvass tovább!