Ezt a 8 dolgot eddig biztosan nem tudtad az orgazmusról

2023. május 20.
Fontos leszögezni, hogy az orgazmus nem a világ közepe! Úgy is lehet élvezetes az összebújás, ha az nem végződik behatolással vagy éppen eget rengető orgazmussal.
Ezt a 8 dolgot eddig biztosan nem tudtad az orgazmusról

Ha valamiért nem vagy képes elélvezni, vagy csak nehezen tudod elérni a gyönyört, nem kell rögtön kétségbe esned – csak egy kis gyakorlás, odafigyelés és türelem kell, hogy egyedül vagy akár a partnereddel kitapasztalhasd, pontosan mi és hogyan esik jól neked. Viszont ha egyszer már elérted, onnan nincs megállás, sőt! Ahogy a következőkben is olvashatod, az élvezet idővel egyre csak jobbá fog válni!

Az orgazmus ezer arca

Jó hír, hogy a nők többféle orgazmus megélésére is képesek. A hüvelyi és a csiklóorgazmusról biztosan hallottál már, de mellettük lehet még kevert orgazmusod is, amikor a vagina és a csikló együttes izgatása vezet élvezethez, és az igazán szerencsések többszörös orgazmust is át tudnak élni.

20 másodpernyi gyönyör

Kutatások szerint a női orgazmusok átlagosan 20 másodpercig tartanak, az élvezet során pedig a hüvelyt körülvevő izmok 0,08 másodpercenként reflexszerűen, ritmikusan összehúzódnak. Szakértők szerint a rendszeres Kegel-gyakorlatok segíthetnek intenzívebbé tenni ezeket az összehúzódásokat.

Szülés közben is elélvezhetsz

Oké, ez elsőre nagyon furcsán hangzik, pedig igaz! Szakértők jegyeztek már fel olyan esetet, amikor a kismama orgazmust élt át szülés közben.

Gyönyör az agyban

Sőt, vannak olyan szerencsések, akik fizikai érintés nélkül, már a gondolattól is képesek elélvezni. A szakértők szerint a mentális orgazmushoz megfelelő koncentrációra és légzésre, valamint jó adag fantáziálásra van szükség.

Amikor nem megy

Becslések szerint a nők 10-15 százaléka szenved anorgazmiában, ami azt jelenti, hogy fizikailag képtelenek a gyönyör elérésére. Az orgazmus teljes hiánya a nőknél olyan szexuális zavar, mint a férfiaknál a merevedési zavar. Az állapotba azonban nem szabad belenyugodni, gyakorlással és szakértői segítséggel ugyanis orvosolni lehet a problémát.

Idővel egyre jobb lesz

Most meg fogsz lepődni! A The American Journal of Medicine tanulmánya szerint a 80 és 99 év közötti nők szexuálisan elégedettebbek, mint a fiatalabbak… Nem kell tehát aggódnod, idővel a szex egyre csak élvezetesebb lesz.

A szorongás meggátolja a gyönyört

Kutatások szerint a nagyon stresszes nők fizikailag nem képesek annyira felizgulni, mint a kevésbé stresszes társaik.  Szóval már csak a szexuális életed miatt is is érdemes meditációval és egyéb technikákkal kezelned az idegességet és a szorongást.

Párkapcsolatban több az orgazmus

Kutatások szerint a párkapcsolatban élő nők általában nagyobb arányban élnek át szex közben orgazmust, mint azok, akik szingliként szexelnek. Ennek oka valószínűleg az lehet, hogy a párok az érzelmi kötődés miatt jobban odafigyelnek egymás igényeire.

Fotó: Getty Images