Próbaidős szerelem: erősebb lehet a kapcsolat, ha így indul

2023. június 03.
A TikTok párkapcsolati szakértői szerint egy 90 napos próbaidővel célszerű indítani a friss románcokat, hogy kiderüljön, valóban illünk-e egymáshoz. Hogy ennek tényleg van-e értelme, az már nem olyan biztos.
Romantikus próbaidő: erősebb lehet a kapcsolat, ha így indul
  • A TikTokon mindig van új a Nap alatt, ha túl unalmasnak találnánk, ahogy egy kapcsolat szépen alakul magától.
  • A legújabb őrület a 90 napos próbaidő, ami alatt elvileg kiderül, valóban illünk-e egymáshoz.
  • Azt javasolják, ezalatt ne csak egy emberrel randizzunk. 

A három hónapos próbaidő a párkapcsolatban azt jelenti, hogy a lehetséges partnereket a tesztidőszakban megfigyeljük, vajon mennyire illünk össze. 

A TikTokon indult el ez az őrület is, ahol a Manifestingbabe nevű felhasználó posztolt először a három hónapos próbaidő szabályáról.

Hogy működik a párkapcsolatban a próbaidő?

„Hasonlóan egy új munkahelyhez, ahol azt nézik az első három hónapban, vajon passzol-e a munkamorálunk, tudásunk a céghez, a párkapcsolatban is bevezethetünk egy 90 napos próbaidőt, hogy megnézzük, mennyire illünk össze” – mondta videójában.

@manifestingbabe

Replying to @michellemm07 hope this helps 🥰 #datinglife #3monthrule #datingadvice #datingtips #datingadviceforwomen

♬ Chill Vibes – Tollan Kim

Azt is hozzátette, érdemes egy listát is készítenünk arról, melyek azok a dolgok, amik biztosan nem férnek bele nálunk egy párkapcsolatba, mi az, amit nem tudunk elfogadni. Ezzel elejét vehetjük annak, hogy álomképet alakítsunk ki magunkról a másik személyről vagy túl nagy elvárásaink legyenek. Viszont ami valóban fontos nekünk, ahhoz ragaszkodjunk a randizás próbaidején is.

Vannak, akik szerint több emberrel is ismerkedhetünk a párkapcsolat próbaideje alatt

Vannak, akik szerint több emberrel is ismerkedhetünk a párkapcsolat próbaideje alatt

Mások még tovább mennek. Egy felhasználó azzal egészítette ki a 90 napos párkapcsolati próbaidőt, hogy szerinte ne is csak egy emberrel randizzunk a három hónap alatt, hanem ismerkedjünk bátran, legyünk nyitottak. „Ha ő talál valakit, akivel szívesebben lenne, mint velem, és csak vele lenne, az is teljesen rendben van – mondta a másik TikTok-felhasználó. – A végén úgyis minden mérlegre kerül. Ha tudjuk, hogy nem velünk van a hiba, nem sérül senki.”

Miért lehet jó a próbaidő a párkapcsolatban?

A szakemberek nem értenek teljesen egyet abban, hogy valóban jót tesz egy párkapcsolatnak, ha ilyen szerződésszerű szabályokkal indul. Vannak, akik szerint működhet, sőt, kifejezetten előnyös lehet, ha mindkét fél egyetért ezekkel a feltételekkel. 

Mások viszont az időkorlátban látják a legnagyobb problémát. Egyszerűen manipulatívnak és passzív agresszívnak tekintik az ilyesfajta randiszabályok felállítását.

Forrás: Insider, fotó: Unsplash