5 hiba, amit semmiképpen ne kövess el, ha éppen párt keresel

2023. január 03.
A randizásban nincsenek tuti szabályok és garantáltan működő receptek, de vannak olyan bakik, amiket mindenképpen érdemes lehet elkerülni, ha éppen életünk szerelmét keressük.

1. Túl gyorsan ítélsz

Hozzá vagyunk szokva a rapid megoldásokhoz, a futószalag-életvitelhez, ez pedig sajnos a randizásban is megjelenik. Pedig néhány chaten bepötyögött sor, vagy egyetlen randi még nem elég ahhoz, hogy megismerjük a másikat. Vannak persze red flagek (elrettentő jelek), amik azonnal lejönnek, de azért próbáljunk törekedni rá, hogy ne írjunk le embereket egy rosszul megválasztott póló vagy egy bénácska poén alapján. A hollywoodi filmek illúziói hajlamosak elfeledtetni velünk, hogy a párkapcsolat munka, és sok összecsiszolódás kell hozzá, hogy valóban jól működjön.

2. Nem mersz lépni

Még mindig várod, hogy a tökéletes partner egyszer csak lassított felvételben megjelenjen előtted? Vagy úgy érzed, mindig a másik fél dolga a kezdeményezés, esetleg csak akkor lesz jó a kapcsolat, ha valaki „igazán akar” téged? Az emberi kapcsolatainkért aktívan kell dolgoznunk, és nincsen ez másképpen a randizás világában sem. Arról nem is beszélve, hogy ilyen helyzetekben általában – nemtől függetlenül – mindkét fél ugyanúgy izgul és ugyanúgy fél az első lépések megtételétől.

randizas-hiba-parkapcsolat

3. Olyasmibe is belemész, amibe nem kellene

Egyáltalán nem könnyű egyedül lenni, de még mindig jobb, mint egy boldogtalan vagy egyértelműen perspektíva nélküli kapcsolatban ragadni. Tudjuk persze, hogy a randizás korai időszakában nehéz szétszálazni, hogy mi az egészséges kompromisszum, és mi a megalkuvás, mégis érdemes megválogatni, hogy milyen kapcsolatba lépünk bele – és milyenben maradunk benne.

4. Túlságosan a szívedre veszed

A szakítás rémesen tud fájni, de egy rosszul sikerült randi vagy egy visszautasítás is gyakran megvisel minket. Ez természetes dolog, és jogunk is van hozzá, hogy megéljük ezeket a fájdalmakat. De ne ragadjunk bele túl sokáig a negatív érzésekbe, hiszen így ezek csak szorongásokat és gátakat szülnek majd bennünk. A randizás sok-sok kudarccal jár, próbáljuk elfogadni, hogy itt ezek a játékszabályok, és vigasztaljon minket, hogy mindenkit (még a „tökéletes embereket”) érnek csalódások.

5. A tökéleteset keresed

Tudjuk, az imént azt mondtuk, vigyázzunk a kompromisszumokkal, de ugyanúgy fontos az is, hogy ne kergessünk nem létező ideálokat. Manapság borzasztóan sokat várunk egy párkapcsolattól és a leendő partnerünktől, ha azonban nem igazítjuk elképzeléseinket a valósághoz, könnyen előfordulhat, hogy hosszú évekre egyedül maradunk majd.

Forrás: YourTango Fotó: Getty Images

Olvass tovább!