5 toxikus randizási szokás, amit ideje lenne elfelejteni

2023. február 16.
A randizás nem könnyű dolog, lehet azonban, hogy következetesen elkövetsz olyan hibákat, amik az igaz szerelem útjába állnak. Mutatjuk a leggyakoribb toxikus randiszokásokat!
randizas-hiba-parkapcsolat

1. Internetes nyomozásba kezdesz

Amire leültök egymással szemben az első randin, te már tudod az összes másodunokatestvére nevét, megnézted a legrégebbi (nyilván kínos) bejegyzéseit, lecsekkoltad a zenei ízlését és végignézted az összes Insta-posztját. Érthető a kíváncsiság, de ezzel a megszállott nyomozással valószínűleg sokkal hamisabb képet kapunk a másik emberről, mintha esélyt adnánk neki, hogy lassan, a saját tempónkban ismerkedjünk meg. Az interneten nem látszanak a hangsúlyok, a mögöttes tartalmak, így lehet, hogy valaminek túl nagy jelentősséget tulajdonítunk, ami valójában egyáltalán nem fontos a másiknak.

2. Azonnali szikrát vársz

A romantikus filmek arra kondicionáltak minket, hogy a „szerelem első látásra” élményét keressük. A valóságban a jó kapcsolathoz ismerkedés, mélység és sok munka kell, még akkor is, ha jelen van valamiféle alapvető vonzalom. Ne írjuk le a másik felet csak azért, mert nem akarunk már az első randi után hozzájuk menni. Legyünk racionálisak, és inkább azt mérlegeljük, van-e annyi vonzalom és szimpátia kettőnk között, amire lehet építeni!

3. Túl sokat adsz mások véleményére

Az egyik barátnőd szerint túl jó vagy hozzá, a másik szerint béna a haja, de szerencsére anyukád cukinak találja? Természetes, hogy adunk a hozzánk közel állok véleményére, de azért ügyeljünk rá, hogy ne vesszünk el a másoktól érkező (erősen szubjektív) információáradatban, hiszen valójában csakis a te érzéseid és gondolataid lehetnek érvényesek egy ilyen helyzetben.

4. Rögtön leírod a másikat

Nem tudta helyesen kiejteni a cevichét a menüről? Béna volt a pulcsija, esetleg elsütött egy poént, ami nem ült olyan jól? Ha ettől függetlenül jól érezted magad, szimpatikus és érdekes embernek találod és vonzónak is látod, adj neki egy esélyt. Idővel a párok egymáshoz csiszolódnak, az apróságok megváltoznak, vagy elfogadjuk őket. Néhány randi után még nincs meg a kellő kötődés ahhoz, hogy empátiával nézzünk a másik hibáira, de próbáljuk meg tudatosítani, hogy mi sem vagyunk tökéletesek. Természetesen ha úgy érezzük, a másik nem elég szimpatikus, egyenesen taszít, esetleg vannak aggasztó jelek (úgynevezett red flagek), nyugodtan meneküljünk a kapcsolatból.

5. Nem vagy őszinte magaddal  

Régóta egyedül vagy és nagyon vágysz már egy kapcsolatra? Ez teljesen érthető. Ilyenkor hajlamosak lehetünk rá, hogy rossz kompromisszumokat kössünk, hogy olyasmikbe is belemenjünk, amik valójában nem komfortosak a számunkra. Az még rendben van, ha néhány randi erejéig egy kicsit „nagyvonalúbb” vagy a másikkal, de egy párkapcsolatba tényleg csak akkor menj bele, ha őszintén azt érzed, hogy készen állsz rá, és megvan a másikkal a kölcsönös vonzalom, szimpátia és tisztelet.

Forrás: PureWow Fotó: Getty Images