6 ok, amiért egy nő benne marad egy rossz kapcsolatban

2023. június 14.
Szakítani nem könnyű, de a boldogságunk érdekében jobb rászánni magunkat erre a nehéz döntésre.
6 ok, amiért egy nő benne marad egy rossz kapcsolatban

Csak egy jó okra várnak

Lehet, hogy rég nincs meg a tűz a kapcsolatban, sőt az is lehet, hogy már egymás agyára mennek… De a nők hajlamosak egészen addig benne maradni egy nem működő kapcsolatban, amíg nem lesz valami igazán jó okuk a szakításra. Amíg a pasinak nem lesz valami megbocsáthatatlan húzása – például egy megcsalás – addig sokan hajlandóak kitartani.

A gyerek miatt maradnak

Sok nő gondolja úgy, hogy a gyerekeknek az a legfontosabb, hogy a szülők mindenáron együtt maradjanak. Pedig ez nem feltétlenül van így. Ha a felek már csak veszekedni tudnak, a gyerkőcöknek is jobb, ha inkább külön-külön találják meg a boldogságot.

Nincs jobb lehetőségük

Nem túl szép dolog, de vannak nők, akik azért maradnak együtt a barátjukkal, mert a kiszemeltjük nem elérhető a számukra. Magyarán, ha nem lehetnek együtt álmaik pasijával, akkor megelégednek a B-tervvel is…

A boldogtalanság oka lehet, ha nem a jó emberrel vagyunk együtt csak azért, mert félünk az egyedülléttől

A boldogtalanság oka lehet, ha nem a jó emberrel vagyunk együtt csak azért, mert félünk az egyedülléttől

Fontos a pénzügyi stabilitás

Még két jövedelemmel sem egyszerű megélni, egyedül pedig extra nehéz fizetni a számlákat. Sokan tehát anyagi megfontolásból maradnak benne egy rossz kapcsolatban: lehet, hogy egyedül nem is tudnának rendesen megélni, de az is lehet, hogy hozzászoktak egy bizonyos életszínvonalhoz, amiről nem szeretnének lemondani.

Félnek a randizástól

Hibába a Tinder, vagy éppen a Facebook társkeresője, randizni bizony kimerítő, sőt extrém esetben még lélekölő is tud lenni. Ezért is gondolják sokan úgy, hogy inkább benne maradnak a langyos vízben ahelyett, hogy időt és energiát ölnének az ismerkedésbe.

Nem akarnak egyedül maradni

Nagyon sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy inkább élnek egy rossz kapcsolatban, mint hogy egyedül legyenek. Pedig az egyedüllét egyáltalán nem egyenlő a magánnyal! Carrie Bradshaw-nak köszönhetően pedig már azt is megtanulhattuk, hogy szinglinek lenni nagyon is szórakoztató tud lenni!

Forrás: Bolde Fotó: Getty Images