Erre a 4 dologra vágynak a férfiak egy párkapcsolatban

2023. január 05.
Mindig próbáljuk kitalálni, mire vágyhat az ellenkező nem, de sokszor egyáltalán nem járunk jó nyomon... Most férfiak mondták el őszintén, mit szeretnének egy párkapcsolattól.

Nem lehet természetesen általánosítani a férfiak vagy a nők vágyait illetően, hiszen minden ember és minden párkapcsolat más. Mégis érdekes lehet végignézni az alábbi listát, amit hús-vér férfiak megkérdezésével állítottak össze – ezek alapján kirajzolódik 4 fontos tényező, amit a férfiak kifejezetten szeretnének a párkapcsolatukban.

1. Ők is megbecsülve akarják érezni magukat

Alapvetően inkább az a modern kulturális elvárás, hogy a férfi nyilvánítsa ki a csodálatát a nő felé: a tenyerén hordozza őt, bókokkal halmozza el és éreztesse vele, hogy különleges. De gyakran nem is gondolunk rá, hogy az ilyen explicit verbális megerősítés a férfiaknak is jóleshet – ha úgy érezzük, mondjuk el partnerünknek, hogy hálásak vagyunk érte, hogy különlegesnek tartjuk, és hogy nagyon fontos személy az életünkben.

ferfiak-vagy-szerelem-parkapcsolat

2. Szabadság a párkapcsolaton belül

Itt nyilván nem arról van szó, hogy kötelességünk hagyni, hogy a másik félrelépjen, más nőkkel flörtöljön vagy ismerkedjen – a kapcsolaton kívüli ismerkedés és szex szabályait (jó esetben) mindig az adott pár közös megegyezése formálja. De egy jó kapcsolatban fontos, hogy mindkét félnek meglegyen a szabadsága, a párkapcsolaton kívüli tere, ahol barátaival töltheti az időt vagy hobbijainak élhet. Fontos, hogy akkor se boruljunk ki, ha azok a barátok történetesen nők.

3. Robbanó viták helyett beszélgetés

Ez természetesen mindkét nemnek fontos, de arról talán kevesebb szó esik, hogy a férfiak is jobban szeretik megbeszélni a dolgokat, mint durva konfliktusokba bonyolódni a párkapcsolatukban. A férfiak közül sokan nem annyira erősek a verbális kommunikációban, nem komfortos számukra beszélni az érzéseikről, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne rá igényük – próbáljuk megtalálni az utat, hiszen konfliktus esetén sokan egyszerűen csak lezárnak és passzivitásba menekülnek.

4. Szeretnék, ha magabiztosabb lennél

Nincs gyönyörűbb, mint egy magabiztos nő – ebben valószínűleg a legtöbb férfi egyetért. Azzal együtt, hogy ma már mindenki látja, mennyire nehéz nőként elfogadni a testünket, a férfiak jó részének nagyon is fájdalmas hallani párja önmagára irányuló becsmérlését. Egy jó partnernek nagyon fontos a párja boldogsága, így a felek magabiztosságából az egész párkapcsolat profitálhat.

Forrás: YourTango Fotó: Getty Images

Olvass tovább!