5 jel, hogy egy párkapcsolat megérett az összeköltözésre

2022. december 07.
Az összeköltözés komoly döntés, és sok konfliktus forrása lehet, épp ezért érdemes alaposan átgondolni, hogy készen áll-e a párkapcsolat erre a lépésre. Az alábbi jelek segíthetnek eldönteni!

1. Már mindent láttatok egymásból

Egy közös otthonban tényleg 0-24-ben együtt vagyunk, vagyis garantáltan látjuk majd egymást kócosan, náthásan, fáradtan, zöld arcmaszkban. Akkor költözzünk össze, ha az ilyesmi nem jelent már újdonságot, vagy legalábbis biztosan nem fog megrázni minket.

2. Nem unjátok egymást

Idővel minden párkapcsolat kicsit alacsonyabb lángra kapcsol, mégis fontos, hogy az összeköltözés ne kötelező lépésként jöjjön el, hanem a szerelem és a lelkesedés motiválja. Ha eleve unjuk a másikat, az összeköltözés után ez valószínűleg csak rosszabb lesz.

parkapcsolat-osszekoltozes-jelek

3. Megvan a párkapcsolaton kívüli életetek

Az otthon legyen egy közös bázis, ahová visszatérhetünk a „privát életünkből”: a munkánkból, a barátainkkal való találkozókról, a hobbijaink gyakorlása után. Szuper élmény lesz hazatérve megosztani élményeinket a másikkal, ha azonban minden percet együtt töltünk, az otthonlét unalmassá és fárasztóvá válhat.

4. Ismeritek (és szeretitek) egymás családját

Na jó, elég elviselni is! A lényeg, hogy a közös otthonba jó eséllyel időnként az ott élők rokonai is ellátogatnak majd, vagyis jól jöhet, ha a párkapcsolat már túlesett a nagy családi bemutatkozásokon.

5. Tudjátok kezelni a vitákat

Ez a legfontosabb pont! Tudjuk, hogy minden párkapcsolat alapja a jó kommunikáció, az pedig különösen fontos, hogy a vitás helyzeteket képesek legyünk higgadtan, egymás bántása és megsértése nélkül megbeszélni. Az együttélés jó eséllyel sok új konfliktushelyzetet hoz majd magával – legyenek bevált stratégiáink ezek kezelésére.

Forrás: YourTango Fotó: Getty Images

Olvass tovább!