Jelek, amik elárulják, igazi vagy hamis szerelemről van-e szó

2023. június 16.
Te minden egyes nappal szerelmesebb leszel, miközben a pasi érzései közel sem ilyen egyértelműek? Ne pazarold az időd és energiád olyanra, aki nem érdemli meg. Mutatjuk, hogyan tudod megkülönböztetni az igazi vagy hamis szerelmet!
Jelek, amik elárulják, igazi vagy hamis szerelemről van-e szó

Mindig van egy hátsó szándék

Az igazi szerelem önzetlen és nincs mögötte semmiféle hátsó szándék – szemben a hamis szerelemmel, amit sokszor valamilyen érdek vezérel. Ha úgy érzed, hogy a partnered a szeretetét valamilyen feltételhez köti – pénz, egyéb anyagi dolgok, vagy bármi más – akkor jobb, ha minél előbb kilépsz ebből a kapcsolatból.

Titkolózás

A titkolózás és hazudozás elfogadhatatlan egy egészséges kapcsolatban. Persze lehet, hogy a másik csak kis dolgokban nem mond igazat, de amikor a másik még az apróságokban sem tud őszinte lenni veled, hogyan hihetnéd el neki, amikor azt mondja „szeretlek”?

Az igazi szerelem a bajban is kitart

Hogy is mondják a házassági fogadalomban? „Jóban-rosszban, betegségben-egészségben, holtomiglan holtodiglan.” Ha igazi szerelemről van szó, nem is kérdés, hogy a pasid mindig, minden körülmény között ki fog tartani melletted. A hamis szerelem viszont szinte rögtön elillan, ha valami nehézséggel kellene megküzdeni.

Igaz szerelem vagy lelki társ? Nem mindegy!

Igaz szerelem vagy lelki társ? Nem mindegy!

Az igazi szerelem sem mindig tökéletes

És pont ettől lesz igazi, hogy vannak hibái. Az igazi szerelem tudomást vesz a problémákról és nem próbálja azokat a szőnyeg alá söpörni, úgy, mint a hamis. Ha a pasid tényleg szeret, együtt fogtok küzdeni a kapcsolatotokért.

Az igazi szerelem megbocsát, a hamis haragtartó

Egy kapcsolatban előfordul, hogy a felek hibáznak, például amikor dühödben olyat vágsz a másik fejéhez, amit később megbánsz. Ha igazi szerelem van köztetek,  egy ilyen eset után bocsánatot tudsz kérni, a pasid pedig meg is tud bocsátani és továbblépni. Ez nem azt jelenti, hogy rögtön el fogja felejteni a dolgot, de nem fog haragot tartani, és nem fogja újra és újra felhozni. A hamis szerelemben a felek ugyan elfogadják a bocsánatkérést, de titokban ugyanúgy bennük marad a neheztelés és a harag is.

Az igazi szerelemben támogatjátok egymás céljait és álmait

Miközben a hamis szerelem folyton csak magával törődik. Ha a pasid igazán szeret, mindig támogatni fog abban, hogy megvalósítsd önmagad, hogy elérd az álmaidat és céljaidat, hiszen azt szeretné, hogy valóban boldog legyél. A hamis szerelem ezzel szemben csak féltékenységgel és bizonytalansággal vesz körül, és megpróbálja szabotálni a fejlődésedet. A hamis szerelem nem akarja, hogy sikereket érj el, mert attól fél, hogy emiatt majd el fogod hagyni. Egy ilyen pasi mindent meg fog tenni, hogy az önbecsülésedet tönkretegye, azt remélve, hogy így majd örökre mellette maradsz.

Forrás: Bolde Fotó: Getty Images