5 hatásos trükk a hőség ellen, ha otthonról dolgozol

2023. június 21.
Végre itt a jó idő, szikrázóan süt a nap, neked meg egész nap home office-ban kell a négy fal között dolgoznod… A forróság nem csak fizikailag, de mentálisan is megterhelheti a szervezeted, aggódnod azonban nem kell! Mutatunk 5 trükköt, amiket bátran bevethetsz a hőség ellen!
5 hatásos trükk a hőség ellen, ha otthonról dolgozol

Hűtsd le a pulzusod!

Szakértők szerint, ha hideg borogatást teszel a tested azon pontjaira, ahol legerősebben érzékelhető a pulzusod, segíthet lehűteni az egész szervezetedet. Ha nagyon nem bírod már a hőséget, tegyél hideg vizes kendőket a halántékodra, a nyakad hátuljára és a csuklóidra. Meglátod, néhány perc után az egész testedet hűvösebbnek fogod érezni.

A borsmenta is segíthet

Az antibakteriális hatása mellett a borsmentának hűsítő tulajdonsága is van, használd hát ki a forróságban! A borsmenta belélegzése is hűsíti a tested, de vízbe vagy olajba keverve akár a bőrödre is felviheted. A dupla hatásért kenj egy kis borsmentás olajat a pulzuspontjaidra.

Csukd be az ablakokat és húzd el a függönyt!

A nagy melegben folyamatosan tárva-nyitva vannak az ablakaid, hogy így juss egy kis levegőhöz? A szakértők szerint ez nem túl jó ötlet. A forróságban ugyanis csak forró levegő fog beáramlani a lakásba, így nemhogy lehűlni nem fog majd a benti levegő, de csak egyre melegebb lesz. Ha tényleg le szeretnéd hűteni a lakást, akkor napközben csukd be az ablakokat és húzd el a függönyt, és csak akkor nyisd ki újra, ha estefelé már kissé lehűlt a levegő.

Igyál egy csésze meleg teát!

Igen, jól olvastad, meleg teát. Lehet, hogy elsőre furcsának tűnik, pedig a meleg italok segíthetnek lehűteni a testedet. A meleg a testedet izzadásra készteti, az izzadás hatására pedig a testhőmérsékleted csökkenni fog. Mindeközben pedig legyen rajtad valami könnyű, lenge nyári ruha, ami hagyja lélegezni és izzadni a bőrödet.

Fagyaszd le a törölköződet!

Ez az egyik legötletesebb trükk: nedvesíts be egy törölközőt (a túl sok vizet csavard ki belőle), majd tedd be néhány órára, vagy akár egy egész éjszakára a fagyasztódba. Reggel, mikor nekilátnál a munkádnak, vedd ki, terítsd a széktámlára, ülj le és a törölköző hűsében el is kezdheted a munkát!

Fotó: Getty Images