5 ok, amiért nem kellene a húszas éveidben megházasodnod

2023. június 28.
Sokkal jobban ismerjük magunkat a harmincas éveinkben, mint fiatalabb korunkban, ezért képesek vagyunk jobban megalapozott döntéseket hozni, a párválasztás szempontjából is.
Harmincas házasság

Az emberek nagyon különbözőek, nagyon különböző élményekkel és élettapasztalatokkal, sok dologban nincsenek univerzális igazságok. Mindenkinek megvan a maga tempója és preferenciája, de mindenki képes a vele történt dolgokból valamilyen következtetést levonni. Ebben az összefoglalóban olyan emberek tanácsai találhatóak, akik megélték egy-egy házasságot a húszas és a harmincas éveikben is, így talán egy kis iránymutatást vagy megnyugvást tudnak nyújtani azoknak, akik vacillálnak és nagy döntések előtt állnak. 

Ezért jobb a harmincas éveidben házasodni!

A 30-as éveidre már kitomboltad magad

Voltál már mindenféle randin, buliztál hajnalig idegenekkel, hagytad magad rosszfiúk/lányok által elcsábítani, kipróbáltad, amit kellett, nincsenek meg nem élt vágyak. Lehiggadva tisztábban látjuk önmagunkat és azt is, hogy milyen partnerre vágyunk igazán, ki illik hozzánk valójában.

A 20-as évek még az identitáskeresésről szólnak

Optimális esetben a húszas éveink arról szólnak, hogy megtaláljuk önmagunkat. Kialakul az életstílusunk, ritmusunk, megtaláljuk a hivatásunkat, kipróbálunk új dolgokat a külsőnket illetően is, hogy megtapasztaljuk, miben és hogyan érezzük igazán jól magunkat. Éppen ezért a 30-as éveinkre sokkal stabilabb a személyiségünk, jobban tudjuk, kik vagyunk és mit akarunk.

A korral együtt a kommunikációs készségünk is fejlődik

Amíg tini korban teljesen kielégítő megoldásnak gondoljuk, hogy rávágjuk az ajtót a másikra, ha problémánk van, felnőttként eljutunk arra pontra hogy felismerjük, ez a megoldás talán nem mindig célravezető. A 30-as éveinkre jó esetben megtanuljuk jobban kifejezni magunkat, elmondani a problémáinkat és jelezni szükségleteinket, így minden adott egy érettebb kapcsolat életben tartásához.

Éltél már egyedül, képes vagy önállóan menedzselni az életed

Jó esetben a harmincas éveire az ember megtanul egyedül, felelősségteljesen létezni. Ezzel biztosítjuk azt, hogy nem takarítónőt vagy házi barkácsmestert keresünk magunknak, nem kerülünk függő viszonyba a másiktól, ami jó alap egy érett kapcsolathoz.

Az érett felnőtt magabiztosabb

Amint kialakul az ember identitása, elkezd sokkal magabiztosabban létezni a világban. Tudja, hogy mit akar és mennyit ér, így sokkal megalapozottabb döntéseket tud hozni. A magabiztossággal pedig plusz erőt és a siker lehetőségét visszük bele egy házasságba.

Forrás: yourtango.com    Fotó: Getty Images