A legtöbb ember képtelen kitalálni, hány ember van a képen

2023. március 02.
A TikTokon bukkant fel az a fejtörő, ahol az a kérdés, hány ember látható a képen? A feladat amilyen könnyűnek látszik, olyan nehéz. Nem csoda, hogy a legtöbb próbálkozó elbukik.
  • Nézzük meg alaposan a képet, és próbáljuk megmondani, hány ember látható a képen!
  • Sikerül 10 másodperc alatt összeszámolnunk az összes embert, aki a múzeumban van?
  • A próbálkozók 95 százaléka nem jár sikerrel.

A fejtörők sokat segíthetnek, hogy felpörgessék a gondolkodásunkat és felébresszék a kreativitásunkat. Próbáljuk megfejteni azt a feladványt, ahol az a kérdés, hány ember látható a múzeumot ábrázoló képen? Bármennyire és gondolkodunk és koncentrálunk, nagy esély van rá, hogy rossz választ adunk.

Hány ember látható a múzeumot ábrázoló képen?

Hány ember látható a múzeumot ábrázoló képen?

Mennyi idő alatt találjuk meg a választ?

Nem is olyan könnyű megtalálni a választ arra a kérdésre, hány ember látható a múzeumot ábrázoló képen? Különösen nem 10 másodperc alatt! 

A TikTok-on járt körbe először az a képes fejtörő, ami egy kiállítást ábrázol. Különböző emberek, fiatalok és idősek sétálgatnak a műalkotások között. Nem csak festmények, szobrok is láthatók a teremben. 

Azzal a kérdéssel posztolták a képet, vajon hány ember van a képen? Nem meglepő, ha jobban megfigyeljük a fejtörőt, hogy kevesen tudnak csak válaszolni helyesen a feltett kérdésre. 

Mennyi ember van a képen?

Ha igazán közelről megnézzük, össze tudjuk számolni, hány ember látható a galériát ábrázoló képen. A legtöbben gyorsan rávágják, hogy 14. Ez a szám azonban nem helyes. 

Annyit segítünk, hogy nem kell beleszámolnunk a szobrokat, festményeket, mivel ezek nem élő emberek. 

De még így is kevesen találják el a helyes számot. Ha az a tippünk ezek után, hogy 6, még mindig nem találtuk el a megoldást, bár már közelebb járunk. Egy nagyon eldugott helyen ugyanis még egy ember rejtőzik. Szó szerint. Ha még ebből sem jöttünk rá a helyes megoldásra, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, hol bujkál a hetedik személy a múzeumban. 

Addig is tegyük magunkat próbára más hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki például, ki volt a tolvaj, vagy próbáljunk meg rájönni, mi nem stimmel a reggelihez terített asztalon?

A múzeumi fejtörő helyes megoldása

A helyes megoldás tehát a 7. Ennyi ember látható a múzeumot ábrázoló képen. A hetedik ember egy kép mögött rejtőzik. A rajz jobb szélén látható festmény szemét jobban megnézve láthatjuk, hogy a festmény mögött egy másik, élő ember bújt el és onnan leskelődik.

Forrás: Jerusalem Post