5 ok, amiért imádni fogod a rendes lány lakásdekor trendet

2023. június 03.
A lakberendezési trendek jönnek-mennek a közösségi oldalakon. Nem győzzük kapkodni a fejünket a cottagecore, cluttercore és barbiecore között. Egy biztos pont azonban volt 2023-ban: a maximalizmus. Úgy tűnik, az emberek kezdenek azonban megcsömörleni a színek, minták és formák kavalkádjától, mert megérkezett a válasz: a rendes lány lakásdekor trend.
Leginkább a semleges színpalettát használja a rendes lány lakberendezési trend
  • A rendes lány (clean girl) lakberendezési trend lehet a menedék a maximalizmus elől menekülőknek.
  • Ahogy a név is mutatja, ez a stílusirányzat a minimalizmus, szofisztikáltság és self-care kvintesszenciája.
  • De a rendes lány nemcsak az otthonáról ismerhető fel, hanem a hajviseletéről, öltözködéséről is.

A rendes lány lakberendezési trend alapvető célja a laza elegancia, mindenféle erőlködéstől mentes luxus érzetének megteremtése otthonunkban. Nem minden erőfeszítéstől mentes persze, mire mindez elkészül. 

Mea Reedy belsőépítész, lakberendező azt is hozzátette, hogy a rendes lány esztétikum nemcsak a lakberendezésben hódít, válaszul a maximalizmusra. Haját egyszerűen hordja, legfeljebb összeköti, ruhatára is sallangoktól mentes és legfeljebb olyan sminket visel, mintha nem lenne rajta smink. 

A lakásdekorációban a rendes lány esztétikum megteremtését semleges színek, minél kevesebb dekoráció, jó minőségű anyagok és a természetes fény hangsúlyozása jellemzi. „Egyszerűségében nagyszerű, megnyugtató az idegrendszerünknek” – foglalta össze a belsőépítész. Mutatjuk, mi az az 5 lépés, amivel megteremthetjük mi is a rendes lány életérzést otthonunkban.

1. Hangsúlyos minimalizmus

A rendes lány esztétimum nem csak a lakberendezést, de az ott lakók megjelenését is meghatározza

A rendes lány esztétikum nemcsak a lakberendezést, de az ott lakók megjelenését is meghatározza

A rendes lány lakberendezési trend lényege az egyszerűség. Minimalista, ám csodaszép dekorációs elemekkel és bútorokkal. A berendezési tárgyak átgondolt megválasztásával letisztult, megnyugtató és levegős tereket hozunk létre. 

Tiszta vonalvezetés, természetes anyagok jellemzik a rendes lány esztétikumot. A modern absztrakt műalkotások, friss virágok fehér vázában és hatalmas tükrök egészítik ki a lakásdekorációt.

2. Világos és semleges

Leginkább a semleges színpalettát használja a rendes lány lakberendezési trend

Leginkább a semleges színpalettát használja a rendes lány lakberendezési trend

Leginkább a semleges színpalettát használja a rendes lány lakberendezési trend. Ez azt jelenti, hogy bézs, bézs és még több bézs kerül az otthonunkba, törtfehérrel. A fehér ágynemű és törölközők elengedhetetlenek egy rendes lány otthonában.

3. Nagyméretű bútorok

Kevés, de nagy méretű bútor jellemzi a rendes lány lakberendezési trendet

Kevés, de nagy méretű bútor jellemzi a rendes lány lakberendezési trendet

A kevesebb több – szól a rendes lány lakberendezési irányzat mottója. Ez különösen igaz a bútorokra. Nagyon lényeges a tudatos választás. Ne legyen sok bútor összezsúfolva, viszont amit egy-egy helyiségbe állítunk, az legyen kényelmes, tágas és jól funkcionáló.

4. Használjuk a természetes anyagokat

A tükör és virágok elengedhetetlen részei a rendes lány lakberendezési trendnek

A tükör és virágok elengedhetetlen részei a rendes lány lakberendezési trendnek

Az egyszerű, rendezett és természetes látványvilágot a legegyszerűbben úgy teremthetjük meg, ha minél több olyan anyagot használunk, ami nyers és egyszerű. Rengeteg virág, szobanövény erősítheti a biofil tervezést, ami a rendes lány lakásdekorációban hozzájárul a megnyugtató atmoszféra megteremtéséhez.

5. Otthonos lakásdekor és illatok

Párnák és plédek semleges színekben a rendes lány esztétikum utolsó simításai

Párnák és plédek semleges színekben a rendes lány esztétikum utolsó simításai

A rendes lány esztétikum utolsó simítását az otthonosság megteremtése jelenti. Ehhez használjunk plédeket, párnákat a semleges színpalettáról, lágy, puha anyagból. De az illatok legalább ilyen lényegesek. Egyszerű, édes és melegséget árasztó aromákat válasszunk. A vaníliával például biztosan nem fogunk mellé.

Forrás: Apartment Therapy, fotó: Unsplash