Zseni vagy, ha rájössz, melyik csirke különbözik a többitől

2023. augusztus 05.
Hogy még nehezebb legyen a feladatunk, csupán 5 másodpercünk van rá, hogy rájöjjünk, melyik az a csirke, amelyik eltér a többitől. A dolgunk nehezebb, mint gondolnánk.
  • Nagyon jó koncentrációs és megfigyelőképességgel kell rendelkeznünk ahhoz, hogy 5 másodperc alatt megtaláljuk a többitől különböző csirkét.
  • Az emberek 90 százalékának nem sikerül ilyen rövid idő alatt rájönni a megoldásra.
  • Ne gondolkozzunk sokat, mert annál kisebb eséllyel sikerül ilyen rövid idő alatt megtalálnunk a kakukktojást.

Reggel vagy ebéd után nagyon jól jön egy kis frissítő villámfejtörő. Az ilyen feladványok garantáltan felébresztik az embert. Stimulálják az idegrendszerünket, energiával töltenek fel, és ha sikerül a megtalálnunk a megoldást, az agy jutalmazó rendszerének köszönhetően átélhetjük azt a kellemes érzést, amit az örömhormon okoz a testünkben.

 
Zseni vagy, ha rájössz, melyik csirke különbözik a többitől

Zseni vagy, ha rájössz, melyik csirke különbözik a többitől

Ezúttal az a feladatunk, hogy a villámfejtörőn megtaláljuk azt a csirkét, amelyik a kakukktojás. Csupán 5 másodpercünk van rá, hogy kiszúrjuk, melyik fehér rollú, piros tarajú csirke különbözik a többitől.

Melyik csirke a kakukktojás a fejtörőn?

A feladatunk egyáltalán nem olyan könnyű, mint elsőre gondolnánk. A csirkék szinte teljesen egyformának tűnnek. Ha egy kicsit elkalandozik a gondolatunk és nem arra koncentrálunk, hogy kiszúrjuk, melyik csirke lehet a fejtörőben a kakukktojás, biztos, hogy nem sikerül az 5 másodperces szintidőn belül teljesítenünk a feladványt. 

Jó módszer, ha nem merülünk el a részletekben, hanem a kép egészére vetünk egy pillantást anélkül, hogy elemeznénk. Így jó eséllyel szembeötlik, melyik csirke az, amelyik nem ugyanolyan, mint a többi a feladványban. 

fejtörőn 16 csirke van. Biztos, hogy több idő kell ahhoz, mint 5 másodperc, hogy egyesével végignézzük, melyik miben lehet más, mint a többi. Viszont ha már így is, úgy is kicsúsztunk a feladványban megadott időből, lassíthatunk a tempón és lehetünk alaposabbak. 

Hol van az a csirke, amelyik eltér a többitől?

Annyit segítünk, hogy azt a csirkét, amelyik a villámfejtörő kakukktojása, valahol az alulról a második sorban kell keresnünk. És csak egy egészen apró eltérés megkülönbözteti a másik 15 csirkétől. Ne csüggedjünk akkor sem, ha végül nem jöttünk rá, merre lehet a feladvány megoldása. Néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást.

Addig is gyakorolhatunk más, hasonló feladványokkal. Ebben az igazán ínycsiklandó fejtörőben például azt a süteményt kell megtalálnunk, ami más, mint az asztalon lévő többi finomság. Egy egészen különleges fejtörőben azt kell megtalálnunk, vajon melyik képrészlet illik a kérdőjel helyére a rajzon.

Zseni vagy, ha rájössz, melyik csirke különbözik a többitől

Sikerült?

Forrás: Brightside