Akarod látni, mi a tiszta boldogság? Nézd meg, ahogy a nagymama először látogat el egy IKEA-ba!

2023. augusztus 15.
Még hogy nem létezik gyermeki öröm felnőttkorban! Ez a nagymama olyan tiszta boldogságot sugároz, amikor először lép be egy IKEA-ba, hogy kedvet kapunk hozzá, hogy mi is valami olyat csináljunk, amit még soha.
Nagymama boldogság IKEA
  • Ismét itt egy bizonyíték, hogy ha valami olyat csinálunk, amit előtte még soha, átélhetjük ismét a gyermeki örömöt és boldogságot.
  • A videón látható nagymama életében először látogatott el egy IKEA-ba.
  • Unokája rögzítette és töltötte fel a TikTokra a felvételt.

Emlékszünk még rá, milyen volt, amikor először jártunk a svéd bútoráruházban? (És ettünk húsgolyót természetesen.) Vajon mi is ugyanazt a gyermeki örömöt érezhettük, mint az a nagymama, aki először tette be a lábát egy IKEA-ba? 

Ha már elfelejtettük, milyen volt, a TikTokra feltöltött videóval felidézhetjük a saját első IKEA-élményünket. Unokája filmezte és töltötte fel a TikTokra a nagymama első IKEA-ban tett látogatásáról és vásárlásáról a videót. Ezért csak hálásak lehetünk, mert öröm látni a tiszta, gyermeki boldogságot a nagyi arcán, és hallani, ahogy azonnal felhívja egy barátját és elújságolja az élményt.

IKEA-influenszer nagyi

Lydia Shafernek hívják azt  TikTok-felhasználót, aki a boldog videót feltöltötte a közösségi oldalra. Ha megnézzük, megértjük, miért nevezte nagymamáját IKEA-influenszernek az unoka a felvételen.

@lydiashafer0

First time to IKEA

♬ original sound – lydiashafer

Az IKEA-ból kilépve azonnal a kocsiba ült a pittsburgh-i nagymama, és azonnal felhívta Peg nevű barátját, akinek boldogan újságolta el a bútoráruházban tett látogatás minden részletét. „Minden van, amit csak akarsz a házadba. Dekoráció, művirág, igazi virág, párnák, minden. Igen, minden” – sorolta eksztatikus állapotban a nagymama. 

Az első boldogsága

Nem véletlen, hogy a nagymama a videón olyan gyermeki örömöt élt át. Az emberi agy ugyanis úgy van programozva, hogy ha valami először történik velünk vagy először csinálunk bizonyos dolgokat, az sokkal nagyobb boldogságérzetet okoz. Nem csoda, hogy a gyerekek mindennek olyan őszintén örülnek.

Ahogy egyre idősebbek vagyunk, úgy szűkül a lehetőségek köre azokkal a dolgokkal kapcsolatban, amik még relatíve biztonságosak, nem életveszélyesek, mint például a bungee jumping, mégis átélhetjük az első próbálkozás örömét. A szakemberek szerint a tanulás, egy új hobbi, képesség elsajátítása az, ami felnőttkorban meghozhatja azt a boldogságot, amit akkor éreztünk, amikor gyerekként kipróbáltunk valami újat.

Fotó: Getty Images