Már az első randin látszik ebből a jelből, ha a másik meg fog csalni

2023. április 29.
Senki sem akar olyan párt, aki folyamatosan felszarvazza. Szerencsére már az első randin észrevehetők azok az intő jelek, amikből kiderül, hogy valaki hajlamos a hűtlenségre. Ha ezekre felfigyelünk, jó eséllyel elkerülhetjük a kellemetlen jeleneteket később.
Már az első randin látszik ebből a jelből, ha a másik meg fog csalni
  • A hűtlenségnek számos oka lehet, minden eset más. 
  • Amilyen gyakori a megcsalás, olyan nehéz megjósolni előre, különösen az első randin, vajon a másik ember hajlamos-e a kapcsolatból való kikacsintgatásra.
  • Dr. Dana Weiser, a Texas-i Egyetem pszichológusa, szakterülete a hűtlenség, szerinte az első randin is kiderülhet a két ember közötti dinamikából, vajon a kapcsolatban felüti-e a fejét később a hűtlenség.

Amikor még valójában el sem kezdődött egy kapcsolat, szinte lehetetlen hűtlenségre utaló konkrét jeleket találni. De nem is ezt keressük az első randin. „Egyáltalán nem okos ötlet az ismerkedés legelején azt elemezgetni, vajon a másik ember megcsal-e majd vagy sem – jelentette ki Dr. Weiser. Az első randi célja, hogy kiderüljön, lesz-e második randi.”

Ugyanakkor van pár dolog, ami már a legelején jelezheti, nem biztos, hogy a kapcsolat felhőtlen marad. „Fontos megjegyeznünk, egyik ilyen jel sem ezer százalékig jelenti azt, hogy valaki meg fog csalni – mondta a pszichológus. A megfelelő emberrel és minél kevesebb külső stresszforrással még annak is lehet sikeres monogám párkapcsolata, aki már korábban megcsalta párját.”

1. Próbálja eltitkolni a múltbeli hűtlenségét.

A korábbi párkapcsolatok nem a legmegfelelőbb téma az első randira. Ebben valószínűleg mindenki egyetért. Viszont ha már előkerülnek az exek, sok mindent elárulhatnak. 

„Ha valaki azt mondja az első randin, hogy már volt hűtlen, jelezheti azt, hogy máskor is megtenné – mondta Madeleine Mason Roantree párkapcsolati terapeuta. Ha azt mondja, épp szakítófélben van, az is intő jelnek tekinthető, hogy nem az erőssége a hűség. Ezek azt mutatják, hogy valakinek nem erőssége a monogámia.”

Ha már jóval harminc fölött jár valaki, de rengeteg emberrel randizott, viszont még nem volt hosszú párkapcsolata, az is lehet intő jel. Ez nem feltétlenül arra utal, hogy valaki megcsal majd biztosan, inkább azt jelzi, nagyobb eséllyel lépik át a határokat esetleg a jövőben.

2. Ha az egyik ember számára sokkal fontosabb az adott randi, mint a másiknak, nem jó jel

Sokszor előfordul, hogy a kapcsolat egyáltalán azért indul el, mert az egyik fél nem adja fel. Ám ha valaki csak próbálkozik, próbálkozik valakivel, aki nem annyira motivált az adott kapcsolatban, nem biztos, hogy boldogság lesz a gyümölcse.

„Nagyon kiegyenlítetlen az a kapcsolat, ahol az egyik ember mindent belead, a másik viszont semmit sem tesz érte” – mondta Weiser. Napokig nem válaszol az üzenetünkre, mégis alig várjuk, hogy láthassuk? Vagy csak azért megyünk el a randira, mert a másik annyira odáig van értünk? Nem a siker receptje a szakember szerint. Ha nem ugyanúgy érdeklődik mindkét ember, az problémákat szülhet a kapcsolatban, ezek közül az egyik a hűtlenség lehet.

Ha valaki féltékenykedik vagy ellenőrizni akarja a párja viselkedését, nem csak a jövőbeni hűtlenséget, de a mérgező, bántalmazó kapcsolatot is előre jelezheti.

Ha valaki féltékenykedik vagy ellenőrizni akarja a párja viselkedését, nemcsak a jövőbeni hűtlenséget, de a mérgező, bántalmazó kapcsolatot is előre jelezheti

3. A féltékenység bármikor a hűtlenséget jelezheti előre

Ha valaki féltékenykedik vagy ellenőrizni akarja a párja viselkedését, nemcsak a jövőbeni hűtlenséget, de a mérgező, bántalmazó kapcsolatot is előre jelezheti. „Ha már az első randin a féltékenységre utaló jelet tapasztalunk, az több okból is intő jel” – figyelmeztetett a szakember.

„Sok esetben ha valaki nem bízik a másikban vagy ellenőrizni akarja, mit csinál és kivel, nagyon rossz kapcsolati mintázatot jelez – magyarázta Wieser. A kielégítő kapcsolat, amiben mindkét fél jól érzi magát, védő faktor a megcsalással szemben is.”

4. A nárcisztikus viselkedés is a megcsalást vetítheti előre

Vannak bizonyos személyiségjegyek, melyek összefüggésbe hozhatók a hűtlenséggel. Ezek közül az egyik a nárcisztikus személyiség. „Egy nárcisztikus ember számára a hűség nem függ össze a jó párkapcsolattal. Egy lehetséges szexuális vagy romantikus partner csodálata és vágya miatt sutba dobják minden fenntartásukat, ha volt egyáltalán, a párjuk érzéseivel kapcsolatban” – magyarázta Wieser.

Ugyanakkor – ami a legrosszabb a nárcisztikus emberekkel kapcsolatban – valószínűleg nem is vesszük észre a kapcsolat elején, hogy egy ilyen emberrel van dolgunk.

Forrás: Insider, fotó: Unsplash