Csak az emberek 2 százaléka találja meg a paradicsomot 10 másodperc alatt

2023. szeptember 17.
Egyáltalán nem könnyű megtalálni a paradicsomot a rengeteg meggyet ábrázoló képen. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy csupán a próbálkozók 2 százalékának sikerült 10 másodpercen belül rábukkanni, hol rejtőzik a megoldás.
  • A rejtett képes feladványon egy paradicsomot kell megtalálnunk.
  • A rengeteg meggy között nem is olyan könnyű rájönni, hol rejtőzik a paradicsom.
  • Az embereknek átlagosan fél percre van szükségük ahhoz, hogy megtalálják a paradicsomot a képen.

Találkoztunk már hasonló rejtett képes feladványokkal. Egy korábbi, tömeget ábrázoló fekete-fehér fotón egy pandát kellett megtalálnunk. Míg egy másik, sok emberről készült illusztráción az volt a feladat, hogy válasszuk ki, melyik képrészlet illik a fehér rész helyére. Ezúttal az a kérdés, hol rejtőzik a paradicsom a képen?

Csak az emberek 2 százaléka találja meg a paradicsomot 10 másodperc alatt

Csak az emberek 2 százaléka találja meg a paradicsomot 10 másodperc alatt

Nehezebb megtalálni a paradicsomot, mint gondolnánk

Nagyban nehezíti a feladatunkat, hogy a a keresett paradicsom igencsak hasonlóan néz ki, mint a képen látható rengeteg meggy. Annyi a különbség, hogy a paradicsomnak nincsen hosszú szára és akkora levele, mint a meggynek. Nem csoda, hogy csupán az emberek 2 százaléka képes 10 másodpercen belül rábukkanni a feladványon rejtőzködő paradicsomra. A legtöbb próbálkozónak átlagosan fél percre van szüksége ahhoz, hogy rájöjjön, hol bújt el a paradicsom a képen.

Ráadásul minél tovább nézzük a feladványt, annál nehezebb a dolgunk. Az agyunk kezdi teljesen egyformának látni az alakzatokat a képen. Így nem tudunk különbséget tenni egy idő után a rajzon látható formák között, összefolyik az egész kép. Emiatt még nehezebben jövünk rá, hol bújt el a paradicsom a képen.

Egy kis segítség a paradicsom megtalálásához

Annyit segítünk, hogy a paradicsomot a kép bal felében kell keresnünk. Ha még így sem jutottunk közelebb a megoldáshoz, érdemes úgy is végignézni a rejtett képes feladványt, hogy ránagyítunk egy kicsit a képre. Különösen a kép bal felében figyeljük meg tüzetesen a formákat.

Ha még így sem sikerült rábukkannunk arra, hol rejtőzik a paradicsom a képen, néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást. Addig is gyakoroljunk és tegyük próbára magunkat azzal a rejtett képes feladvánnyal, ahol a pötty nélküli dalmatát kell megtalálnunk. Vagy találjuk meg a képen a vízilovat!

Csak az emberek 2 százaléka találja meg a paradicsomot 10 másodperc alatt

Sikerült?

Forrás: Brightside