Ezért ne legyen soha fekete mosdókagylónk

2023. október 04.
A fekete lakáskiegészítők, dekorációs elemek és bútorok nemcsak a nappaliban vagy a konyhában, hanem a fürdőszobában is nagyon különleges atmoszférát teremthetnek. A TikTok lakberendezői szerint azonban jobb, ha mosdókagylóból nem feketét választunk. Azt is eláruljuk, miért.
Fekete mosdókagyló
  • A TikTokra feltöltött videóban azt mondja a film készítője, hogy az egyetlen dolog, amit megbánt a lakásában, hogy fekete mosdókagylót választott.
  • Kétségtelenül gyönyörű egy matt fekete mosdókagyló, ám megvannak a hátrányai.
  • Bár azt hinnénk, hogy nem látszik annyira a kosz rajta, a fekete sokkal kényesebb, mint egy fehér mosdó.

Van egyfajta eleganciája, titokzatosságot sugall és nagyon hangsúlyos a fekete a lakberendezésben. Az utóbbi években nagyon népszerűek voltak a fekete falak vagy a fekete lakásdekoráció a hálószobában, konyhában. A fürdőszobában is sokan választják a fekete mosdókagylót kádat. 

A TikTokra feltöltött videójában Mel Lloyd lakberendező azonban meg is mutatja, miért nem biztos, hogy jó választás egy fekete mosdókagyló.

@my_neutral_place

Just DON’T! Unless you love cleaning 🤣 soap, toothpaste…. every little mark 😍 #bathroomdesign #bathroomcleaning #bathroomaccessories #ensuitebathroom #neutralaesthetic

♬ Sick Of It – KingDiaaa2

Ami miatt nem olyan jó választás a fekete mosdókagyló

„Fekete mosdókagylón gondolkozol? Ez a videó neked szól! – írta az Instagram-bejegyzés mellé. – Fekete kiegészítőket akartam a fürdőszobába a felújításkor. A zuhanyt és a csapokat imádom is. De a mosdó?! Minden egyes apró csík meglátszik rajta. Szappan, fogkrém. Ha szeretjük a piszkos mosdókagylót, akkor válasszunk csak feketét!”

Sokan osztoznak Lloyd fekete mosdókagylóval kapcsolatos frusztrációjában. „Fekete mosdót választottunk a családunk fürdőszobájába – írta egy kommentelő. – Amikor tiszta, abban a nagyjából 5 percben csodaszép. De a többi időben borzasztó. Legszívesebben azonnal visszacserélném a fehér mosdókagylónkra!”

A fekete kiegészítők nagyon stílusosak lehetnek a fürdőszobában, ám mosdókagylóból a fekete nem a legpraktikusabb választás

A fekete kiegészítők nagyon stílusosak lehetnek a fürdőszobában, ám mosdókagylóból a fekete nem a legpraktikusabb választás

Fekete vagy fehér?

Többen felhívták rá a figyelmet, hogy a fehér mosdókagylón is látszanak a foltok és a piszok, ám talán egy csík fogkrém még annyira, mintha fekete lenne a mosdónk. Bár remek stílusérzékről tanúskodhat tehát a fekete mosdókagyló, ám nem biztos, hogy a hétköznapokra ez a legpraktikusabb választás.

Forrás: Apartment Therapy, fotó: Unsplash