Ezért nem jó, ha fehér a fürdőszobacsempe a belsőépítész szerint

2022. november 14.
Általában úgy vagyunk vele, hogy végül a fehér szín dominál a fürdőszobánkban. Alapvetően nem meglepő, hiszen ez a szín tisztaságot sugároz és a természetes fény érzetét kelti, így mi más illene jobban a fürdőnkbe? Bármi más! – állítja a belsőépítész, aki szerint a fehér a lehető legrosszabb szín, amit csak választhatunk a fürdőszobánkba.
  • A fehér mellett a barack, fekete és zöld került Phoenix Grey belsőépítész fürdőszobai tiltólistájára.
  • Azért fontos a színválasztás a fürdőszobában, mert hatással vannak rá, milyennek látjuk a bőrünk tónusát.
  • Egy olyan fürdőszobában, ahol a fekete dominál, sokkal nehezebb sminkelni, mivel a sötét szín elnyeli a fényt.

Phoenix Grey belsőépítész egy TikTok-videóban vette végig, melyek a lehető legrosszabb színek, amiket a fürdőszobánkban használhatunk. Meglepő módon a ragyogó fehér áll a lista élén.

feher-furdoszoba-hatrany

A fehér a tiltólista élén van a lakberendező szerint, ha a fürdőszoba színéről van szó

„Egy hideg tónus az egész teret rideggé teheti, negatív érzeteket kelt, különösen egy olyan intim helyiségben, mint a fürdőszoba – fejtegeti a szakember. – Sőt, az arcbőrünk természetes tónusa sem mutat túl jól egy fehér fürdőszobában.” A fehér mellett a barackszínt, a feketét és a zöldet nem ajánlja még semmiképp Grey a fürdőnkhöz.

Hozzátette ugyanakkor, hogy a barack önmagában csodás árnyalat, viszont ha a fürdőszobában használjuk, azzal „olyan teret hozunk létre, ami egyáltalán nem hívogató, lehúzza az egész helyiség energiáját”. A fekete fürdőszobának megvan az előnye: nem látszanak a hajszálak, szöszök a padlón. Viszont elnyeli a fényt, így elég nehéz egy sötét árnyalatú fürdőszobában a sminkelés például a belsőépítész szerint. A zöld roppant divatos mostanában, viszont a fürdőnkben egyáltalán nem javasolja a szakember. Miért? Teljesen megváltoztatja ugyanis a bőrünk tónusát, befolyásolja a színspektrum vörös árnyalatait, így másképp érzékeljük az ilyen színeket, például a bőrünkét.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Getty Images

Olvass tovább!