Tényleg elszíneződhet a szakáll az orális szextől?

2023. október 15.
A TikTokon több férfi is azt állítja, hogy a barátnőjének nyújtott rendszeres orális szex hatására szőke vagy épp vöröses árnyalatúra színeződött szakálla. De vajon mi ebben az igazság?

Újabb trend kezdett el terjedni a TikTokon: a férfiak büszkén, szinte egymásra licitálva mutatják meg odaadó szerelmük eredményét, vagyis a barátnőjüknek nyújtott rendszeres orális szex hatására elszíneződött szakállukat. Néhányan azt állítják, hogy a szakálluk az ajkuk körül szőkésre, mások azt, hogy vörösesre színeződött – mégpedig a hüvelyváladék hatására. Miközben valóban nagyon szuper, ha valaki szívesen kényezteti arra vágyó partnerét orális szexszel, érdemes lehet egy kicsit alaposabban is megnézni, hogy lehet-e ebben az állításban igazság.

Vajon tényleg elszíneződhet a szakáll az orális szextől?

Rossz hírünk van minden lelkes férfinak, aki néhány rőtebb vagy szőkébb szőrszálban fogalmazta meg az identitását – a hüvelyváladék nem képes megváltoztatni a szakáll színét. A szakértők szerint annak, ha az ajkak körül a férfiaknak a hajszíntől vagy a szakáll más részeitől eltérő árnyalatú szőrszálai nőnek, elsősorban genetikai oka lehet, és simán elképzelhető, hogy pusztán az idő múlása okozza ezt a természetes változást. Fontos megjegyezni azt is, hogy különböző fényviszonyok hatására más színűnek tűnhet a szakáll, illetve hogy az erős nyári nap is képes lehet kicsit kiszívni a színét (akárcsak a hajunk esetében).

szakall

Vagyis sajnos a szakállal ilyen módon nem lehet büszkélkedni, illetve nőként sem tudjuk valakiről messziről megállapítani, hogy az arcszőrzete alapján az orális szex bajnoka. Ettől függetlenül a trend sokat segíthet az orális szexben való kettős mérce kiegyensúlyozására, hiszen míg a nőktől szinte alapvetésként elvárt, hogy gyakran és szívesen csinálják, a férfiak körében jóval ellentmondásosabb a nőknek kínált kényeztetés megítélése. Az, hogy a férfiak szívesen büszkélkednek ezzel a „szokásukkal”, segíthet normalizálni és destigmatizálni az orális szexet, miközben az is kiderül belőle, hogy a nők egy jelentős részének igenis van igénye az ilyen jellegű kényeztetésre.

Szóval szakállszín ide vagy oda, nyugodtan hódoljon minden férfi ennek a nemes szokásnak – és legyen rá büszke!

Forrás: Popusgar Fotó: Getty Images