A szellemfestmény lesz az idei halloween kedvenc dekortrendje

2023. október 21.
A TikTok trendjelentése szerint 2023 halloweenjén nem hiányozhat a dekorációból a szellemfestmény. Mutatjuk, hogyan készíthetjük el a saját alkotásunkat!
Halloween diy szellemfestmény
  • Nagyon egyszerűen készíthetünk roppant látványos halloweeni dekorációt a szellemfestménnyel.
  • A TikTok szerint 2023 kedvenc halloweeni dekorációja a szellemfestmény lesz.
  • Nincsenek szigorú szabályok, a #GhostPaintings hashtag alatt található képeken emberi és állati figurákat egyaránt láthatunk.

Ha már nagyban keressük a DIY-projekteket az idei halloweenre, ne hagyjuk ki semmiképp a szellemfestmény készítését. A TikTok-trendek szerint ugyanis ez lesz a 2023-as halloween legnépszerűbb dekorációja. Mutatjuk, hogyan készíthetjük el a saját alkotásunkat!

A TikTokot ellepték a szellemfestmények halloween előtt

@heatherleist12

My #Ghostpaintingtutorial I hope this helps! #ghostpainting #thriftedghostpainting #thrifted #thriftedghostpaintingtutorial

♬ Halloween ・ cute horror song – PeriTune

Egyértelműen az látszik, hogy az idei halloween nem létezik szellemfestmény nélkül, már ami a dekorációt illeti. A TikTok kedvenc DIY-alkotói már mind nagyban készítik a szellemfestményeket. 

Ehhez nem kell más, csak a bolhapiacon vagy régiségboltban vásárolni egy idilli festményt, és benépesíteni mindenféle félelmetes lénnyel, ami halloween környékén általában felbukkan. 

Hogyan készítsünk szellemfestményt?

Egy régi tájképre fessünk halloweenre szellemalakot

Egy régi tájképre fessünk halloweenre szellemalakot

Nincs szigorú szabály azzal kapcsolatban, mit festhetünk egy szellemfestményre. Ha megnézzük a közösségi oldalakon közzétett műveket, azt látjuk, hogy leggyakrabban emberi és állati alakokat festenek szellemalakban a képekre, fehér leplekkel. 

  1. Szerezzünk be bolhapiacon vagy régiségboltban valamilyen régi festményt. A legideálisabbak a tájképek vagy házakat ábrázoló festmények.
  2. Emeljük ki a keretből a festményt. (Így még azt is megtudhatjuk esetleg, milyen régi a festményünk, amiből halloweenre szellemképet akarunk készíteni.)
  3. Akrilfestékkel és különböző vastagságú ecsettel dolgozzunk a szellemalakok elkészítésekor. Érdemes előre vázlatot készítenünk, hogy illeszkedjen a halloween-kísértetünk az eredeti festmény stílusához.
  4. Csak ha már megterveztük, mi és hol lesz a halloweeni szellemfestményünkön, utána lássunk neki a festésnek. 
  5. Várjuk meg, míg megszárad, majd tegyük vissza a keretbe.

A halloweeni dekorációnk ékköve lehet egy ilyen szellemfestmény. Arról nem is beszélve, hogy ez tényleg az a DIY lakberendezési projekt, ami alig kerül valamennyibe, és még szórakoztató is.

Fotó: Unsplash