Jól működik az agyad, ha rájössz, mi nem stimmel ezzel a képpel

2023. november 04.
Az intelligenciánkat és megfigyelőképességünket tehetjük próbára ezzel a trükkös fejtörővel. Megtaláljuk 10 másodperc alatt a hibát a vacsorázó szerelmespárt ábrázoló képen?
  • Annyira egyértelmű a hiba a képen, hogy szinte lehetetlen kiszúrni egyből.
  • Csupán 10 másodpercünk van, hogy rájöjjünk, mi a villámfejtörő megoldása.
  • Az agyunk kreatív oldalát kell használnunk ahhoz, hogy sikerüljön megtalálnunk a hibát a feladványon.

fejtörők remek lehetőséget jelentenek arra, hogy kiszakadva az adott feladatból, kicsit átmozgassuk az agyunkat. Ezzel felszabadítjuk a kreativitásunkat és visszatérve a megoldandó problémákhoz, újabb és jobb ötleteink támadhatnak.

Ebben a villámfeladványban egy szerelmespárt látunk, ahogy éppen elfogyasztják romantikus vacsorájukat. A kérdés, hogy vajon mi a hiba ezen a tökéletesnek látszó képen? Az igazán jó megfigyelőknek elég 10 másodperc is a megoldás megtalálására. 

Jól működik az agyad, ha rájössz, mi nem stimmel ezzel a képpel

Jól működik az agyad, ha rájössz, mi nem stimmel ezzel a képpel

Mi a hiba a fejtörőn?

villámfejtörők nagyon izgalmasak. Ebben az esetben is csupán néhány pillanatunk van, hogy megtaláljuk a megoldást. Egy nő és egy férfi vacsorázik egy asztalnál. Valami azonban nem stimmel. Ezt a hibát kell megtalálnunk. Mennyi időre van szükségünk hozzá?

Nem is olyan könnyű rábukkanni a fejtörő megoldására, mint azt elsőre gondolnánk. Annyira egyértelmű a hiba a képen, hogy szinte lehetetlen kiszúrni egyből. Nem csoda, hogy csak a próbálkozók 2 százalékának sikerült az 10 másodperces határon belül rájönni arra, mi nem stimmel a feladványon.

Mennyi idő kellett, hogy rájöjjünk a fejtörő megoldására?

A hiba egyáltalán nem olyan kicsi, pont ezért nem is gyanakszunk rá. Jó, ha a képet nagyon alaposan megnézzük, mielőtt rávágjuk a választ. Annyit segítünk, ha nem sikerül rájönni a megoldásra, hogy vizsgáljuk meg a férfit és az ő vacsoráját. Ha még így sem sikerült rájönnünk a megoldásra, néhány sorral lejjebb mutatjuk.

Addig is gyakoroljunk más hasonló feladványokkal. Sikerül megfejtenünk azt a fejtörőt, ahol arra kell rájönnünk, mi nem stimmel a hőlégballonokkal? A cipős feladványnál is csupán 7 másodpercünk van arra, hogy rájöjjünk, mi a hiba a képen

Jól működik az agyad, ha rájössz, mi nem stimmel ezzel a képpel

A férfi kezében kés helyett két villa van

Forrás: Brightside