Zseni vagy, ha 10 másodperc alatt megtalálod a nárciszokat a képen

2023. május 06.
Ez a rejtett képes feladvány valóban megdolgoztatja az agyunkat. Nem olyan könnyű ugyanis a tavaszi virágok között rábukkanni mind a három nárciszra. Mennyi időre volt szükségünk hozzá?
  • Egyáltalán, hogy néz ki egy nárcisz?
  • A Hope Grove Nurseries fejtörője feladja a leckét a megfigyelőképességünknek.
  • Nem könnyű rájönni, a rengeteg színes virág között hol rejtőzik a három nárcisz.

Láttunk már szép tavaszi fejtörőt, ám a Hope Grove Nurseries angol kertészet által készített rejtett képes feladvány mindegyiken túltesz. Nem csak azért, mert olyan látványos, hanem azért is, mert nehéz.

Mennyi idő alatt találjuk meg a rejtett képes feladványon a három nárciszt?

Mennyi idő alatt találjuk meg a rejtett képes feladványon a három nárciszt?

Az a feladatunk, hogy a tavaszi virágok rengetegében megtaláljuk a három nárciszt. Elsőre könnyűnek tűnhet, ám a rejtett képes feladványt mégsem olyan egyszerű megoldani. Az agyunkat ugyanis becsapja a rengeteg virág.

Hogy néz ki egyáltalán egy nárcisz?

Azért is van nehéz dolgunk a buja tavaszi virágokat ábrázoló rejtett képes feladvánnyal, mert az agyunk a rengeteg sárga virágot látva nehezen idézi fel, hogyan is néz ki egy nárcisz. Ezután egyre nehezebbé válik azonosítanunk a képen a keresett virágokat. 

A nárcisz az egyik legszebb tavaszi virágunk. Többféle jelentéstartalmat hordoz. Nyugaton egocentrizmust, önzést, hiúságot jelent, gondoljunk csak a nárcisztikus személyiségre. Ázsiában, így például Kínában a virág a gazdagság és a szerencse szimbóluma.

Kiderül, nekünk mekkora szerencsénk van, és ráakadunk-e mind a három nárciszra a rejtett képes feladványon.

Mennyi idő alatt találjuk meg a nárciszt a képen?

Az embereknek átlagosan 40 másodpercre van szükségük, hogy mind a három nárciszt megtalálják a rejtett képes feladványon. A rekord ennél sokkal gyorsabb, 10 másodperc. Ám ehhez igazán jó megfigyelőképességgel kell rendelkeznünk.

Ha nem sikerül rájönnünk, adunk egy kis segítséget a megoldáshoz. Aprócska, sárga színű nárciszokat keressünk a rejtett képes feladványon. Először nézzünk rá a képre egészként, hátha kiadja a kép valamelyik keresett virágot. Ha így nem jártunk sikerrel, osszuk fel négy egyenlő részre a fejtörőt, és a részeket alaposan vizsgáljuk át milliméterről milliméterre. Ne essünk kétségbe, ha így sem találtuk meg a nárciszokat a rejtett képes feladványon. Néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást. 

Addig is gyakoroljunk más, hasonló fejtörőkkel. Ebben a kedves feladványban például azt az egyetlen süteményt kell megtalálnunk, ami nem ugyanúgy néz ki, mint a többi. Egy másik rejtett képes fejtörőnél az a feladatunk, hogy az elveszett távirányítót megleljük.

A három sárga kör mutatja a rejtett képes feladványon, hol a három nárcisz

A három sárga kör mutatja a rejtett képes feladványon, hol a három nárcisz

Forrás: Country Living