Másnapos a rántott hús? Így varázsolhatod újra ropogóssá

2023. november 06.
A rántott ételek iránti szeretet a magyar ember DNS-ében van. De nem akkor, ha másnapos a bunda! Legyen szó rántott húsról, sajtról vagy éppen karfiolról, a másnapos bunda puhává, nedvessé válik, a fogyasztása pedig a friss rántott ételhez képest kiábrándító élmény. Mi a megoldás? Mutatjuk!
Több trükk is működhet, ha másnapos rántott húst szeretnénk újra ropogóssá varázsolni.

Szerencsére több trükk is létezik arra, hogy a másnapos rántott ételeket feldobjuk egy kicsit. 

1. Újrasütés sütőben 

Néhány perc a sütőben, és újra ropogós lesz a rántott hús, sajt vagy zöldség bundája anélkül, hogy kiszáradna vagy megégne. Egyetlen dologra kell csak figyelni: tepsi helyett mindenképpen rácsra rakjuk a rántott ételeket, mert így az alja is ropogóssá válik majd. A tökéletes eredményért 180 fokon melegítsük 15 percig, majd kapcsoljunk fel 200 fokra, és úgy is süssük további 5 percen keresztül az ételt! 

Nem csak hússal működik a trükk!

Nem csak hússal működik a trükk!

2. Szendvicssütőben nem csak szendvicset lehet sütni

Ha van otthon elektromos mobil grillünk vagy éppen régi típusú melegszendvicssütőnk, akkor a klasszikus sütőt sem kell bekapcsolni ahhoz, hogy az ételünk újra ropogós legyen. Így áramot is spórolhatunk, az ételünk mégis olyan lesz, mintha frissen készítettük volna el. 

3. Erre is jó az air fryer

A forró levegős fritőz, azaz az air fryer ezúttal is megmenthet minket. Nincs más dolgunk, mint spray-fejes olajjal vagy szilikon kenőecsettel beolajozni a felpuhult bundát, majd berakni 6 percre, 180 fokra az air fryerbe. A 3. perc végén ne felejtsük el megforgatni a szeleteket, hogy minden oldala ropogósra süljön! 

Fotó: Getty Images, Forrás: Nosalty