Boldog akarsz lenni? Így ünnepeld a születésnapod!

2023. november 22.
Nem csak a konkrét születésnapunk számít. A születésnapunk körüli 12 nap is nagyon fontos spirituális szempontból a boldogságunkhoz.
Boldog születésnap
  • A születésnapunk különleges és évente csak egyszeri alkalom arra, hogy bevonzzuk a szerencsét, szerelmet, boldogságot az életünkbe. 
  • Ne essünk abba a hibába, hogy felnőttként nem tulajdonítunk nagy jelentőséget a születésnapunknak!
  • Úgy kell megülnünk a születésnapunkat, hogy feltöltődjünk a következő 365 napra. 

A születésnap különleges évforduló az életünkben. Ám nem csak az adott nap számít spirituális szempontból. A születésnapunkat megelőző és azt követő összesen 12 nap legalább ilyen fontos. Mutatjuk, hogyan ünnepelhetjük úgy a születésnapunkat, hogy a következő 365 napban is boldogok, egészségesek és szerencsések legyünk mind a pénzügyekben, mind a szerelemben.

Felkészülés a születésnapra

Általában egy hónappal a születésnapunk előtt az energiaszintünk nagyon lecsökken. A krónikus betegségek felerősödhetnek, erőtlennek érezhetjük magunkat. Nincs motivációnk a munkához, de a pihenés sem esik jól. 

Ez idő alatt törődjünk annyit az egészségünkkel, amennyit csak lehet. Gondoskodjunk megfelelően az idegrendszerünkről és próbáljunk meg nem túl élesen reagálni a váratlan eseményekre. 

Milyen a jó születésnap, ami boldoggá tesz?

Nincs szükség spirituális szempontból hatalmas születésnapi ünneplésre. Sőt, valószínűleg sokkal boldogabbá tesz egy szűk körben megült évforduló, ahol csak olyan emberek vannak jelen, akik közel állnak hozzánk. Nem biztos, hogy jót tesz, ha sok ember energiái és gondolatai vesznek körül a születésnapunkon, különösen, ha azok félig idegenek számunkra.

A születésnapunkon az origón vagyunk, nagy eséllyel nem tudjuk teljesen megvédeni magunkat azoktól, akik nem őszintén kívánnak nekünk sok boldogságot ezen a napon. Ezért is van az, hogy a régi időkben az emberek nem árulták el a születésnapjukat, gyakori volt, hogy az őrangyaluk neve napján ünnepeltek inkább helyette. 

Hogyan készítsünk elő egy boldog születésnapot?

Ha szeretnénk ünnepséget rendezni, néhány gyakorlati dolgot érdemes számba vennünk a születésnapi előkészületek során.

A gyertyákat ne fújjuk el a tortán, hanem hagyjuk végig égni, ha boldogok akarunk lenni

A gyertyákat ne fújjuk el a tortán, hanem hagyjuk végigégni, ha boldogok akarunk lenni

  1. Nem a vendégek száma határozza meg, mennyire lesz boldog a születésnapunk. 
  2. A következő vendégszámok hozhatnak balszerencsét a születésnapunkon: 51, 21, 13, 9.
  3. A tortára sem szerencsés a fenti számú gyertyát helyezni, még akkor sem, ha épp ezt a születésnapot üljük. Használjunk inkább számgyertyát.
  4. Ne fújjuk el a gyertyát a tortán! Hagyjuk végigégni a születésnapi gyertyákat teljesen.

Mit tegyünk a születésnapunkon?

Attól függően, hogy mit szeretnénk manifesztálni a születésnapunkon, különböző rituálékra lesz szükségünk. 

  • Ha a pénzt akarjuk bevonzani a születésnapunkon, vegyünk „pénzfürdőt”, ez stabilizálhatja az anyagi helyzetünket. A fahéj és a petrezselyem szintén segíthet a születésnapi pénz manifesztációnkban. Keverjünk össze 4 teáskanállal a fűszerekből, tegyük egy fazék forrásban lévő vízbe. Hagyjuk gyöngyözni 5 percig. A lehűtött főzetet tegyük a fürdővizünkbe, és ebben merüljünk el 8 percig. Ne töröljük meg magunkat, hagyjuk, hogy a víz magától száradjon meg a bőrünkön a születésnapi fürdő végén.
  • Ha a szerelmet akarjuk bevonzani a születésnapunkon, a fürdővizünkbe rózsaszirmot és öt csepp ylang-ylang olajat tegyünk. Az elv ugyanaz, mint a születésnapi pénzfürdőnél. Miközben megmártózunk a vízben, ezúttal a jövőbeni párunkat képzeljük magunk elé. Fontos, hogy még akkor kiszálljunk a vízből, míg meleg. 
  • A szerencsénket azzal vonzhatjuk be a születésnapunkon a következő évre, ha azon a napon csak új és tiszta ruhákat viselünk. 

A születésnapunk körüli 12 nap

Jó, ha tudjuk, hogy nem csak maga a születésnapunk, de az azt megelőző és azt követő napok is roppant fontosak spirituális szempontból a boldogságunkhoz.

  1. nap: a külsőnkért és megjelenésünkért felel az életünkben, jó alkalom, hogy új, egészséges életmódra térjünk át, elkezdjünk mozogni.
  2. nap: a pénzügyeinkkel áll szoros kapcsolatban, jó alkalom, hogy elkezdjünk spórolni, átgondoljuk a költségvetésünket.
  3. nap: a közeli hozzátartozóknak és hozzánk közel álló embereknek szenteljük a születésnapunk utáni harmadik napot, kiránduljunk, töltsünk időt a szeretteinkkel.
  4. nap: a születésnapunk, ezért hívjuk fel a szüleinket, látogassuk meg a nagyszüleinket, takarítsunk, tegyünk rendet az életünkben, környezetünkben.
  5. nap: vegyünk példát a gyermekeinkről és legyünk kreatívak, emlékeztessük magunkat, milyen szabadok és féktelenek voltunk.
  6. nap: szenteljük az egészségünknek és tanulásnak.
  7. nap: a párunké a hetedik nap, ám ha egyedülállók vagyunk, próbáljuk meg szeretni az ellenségeinket, legalább néhány órán át, és ne menjünk bele szócsatákba.
  8. nap: talán ez a legnehezebb az összes közül, mivel acélszerű ezt csendben, vagy legfeljebb minimális kommunikációval töltenünk, meditáljunk és gondolkozzunk.
  9. nap: a születésnapunk után vagyunk, itt az idő, hogy új feladatokat találjunk, amik felcsigázzák az intellektuális oldalunkat.
  10. nap: szenteljük a születésnapunk utáni tizedik napot a karrierünknek, javítsunk a kapcsolatunkon a főnökünkkel és a kollégáinkkal.
  11. nap: tartsunk szűk körű születésnapi bulit a barátainkkal.
  12. nap: vége a születésnapunknak, jó alkalom az összegzésre és a megérzéseink felülvizsgálatára.

Forrás: Marie Claire Russia Fotó: Unsplash