Ezt jelenti, ha azt álmodod, hogy terhes vagy

2023. december 21.
Ne aggódj, nem kell rögtön terhességi tesztért rohannod!
Álmok jelentése terhesség

Tudtad, hogy a terhességről szóló álmokra és azok jelentésére keresnek rá a legtöbben Google-ön? Nem véletlenül: a várandósság megjelenése álmainkban kifejezetten intenzív élmény tud lenni – akár szeretnél kisbabát, akár nem. Csakhogy az álomfejtés nem egzakt tudomány, ezért nem fogod tudni rögtön ébredés után megállapítani, hogy mégis mit akart üzenni ezzel a tudatalattid.

Van azonban néhány kiindulópont, amik mentén közelebb kerülhetsz a terhességről szóló álmok jelentésének kibogozásához. Mármint azon az alapvetésen túl, hogy éber óráidban foglalkoztat a várandósság gondolata. Mert akár aktívan próbálkoztok összehozni egy babát, akár azon kattogsz, hogy még véletlenül se csússzon be egy gyerek, elkerülhetetlenül be fog kúszni a téma az álmaidba is. De mi van akkor, ha nem ezeknek köszönhetően lettél várandós a tudatalattid mozijában?

Beütött egy emlék

Ha már megélted a gyermekáldás időszakát (vagy egy hozzád közelálló személy terhességét követted nyomon) akkor lehetséges, hogy a nap során egy random mozzanat felidézte ezt, ezért álmodsz terhességgel. Mire gondolunk? Mondjuk például arra, hogy a várandósságod során sokat szenvedtél a reggeli hányingerrel. És napközben picit rendetlenkedett a gyomrod, az agyad pedig emlékezett rá, hogy ilyet akkor is átéltetek, amikor terhes voltál. Így kaptál erről egy álmot.

Ezt jelenti, ha azt álmodod, hogy terhes vagy

Láttál egy kisbabacipőt napközben? Ez előidézheti, hogy éjszaka terhességgel álmodsz

Az is lehet, hogy olyasmit ettél, amit amúgy nem szoktál, a várandósságod alatt viszont rendszeresen. Vagy szimplán csak láttál egy kisbabát. Számos dolog történhetett, amitől az agymanóid előhozták a terhesség-témát, neked csak fel kell fejteni a szálakat, ezek az álmok mit jelenthetnek.

Az álmok jelentése, a szülés metaforája

Ha éppen egy komolyabb kreatív projekten dolgozol (azaz úgymond épp „megszülöd”), és kifejezetten izgatott vagy a dologgal kapcsolatban, akkor ez megjelenhet egy terhes pocak vagy kisbaba formájában az álmokban. Sőt, nem feltétlenül kell leragadni a várandósság műfajánál.

Akár szoptatással is álmodhatsz, az is utalhat arra, hogy éppen „táplálsz” egy új projektet vagy haladsz egy cél megvalósítása felé. Egyébként a szoptatás negatív konnotációval is járhat. Lehet, hogy ez az álom azt jelenti, hogy van egy személy az életedben, akiről úgy érzed, teljesen leszív? Róla is szólhatott az álom.

Változás a láthatáron

Szeretnéd felfedezni az éned egy eddig kiaknázatlan, új részét? Úgy érzed, megragadtál egy ponton és ki akarsz onnan törni? Más szerepben próbálnád ki magad? Ha ilyen gondolatok foglalkoztatnak, azok azt jelzik, hogy a személyiséged (át)alakulóban van. Éppúgy, mikor egy kisbaba érkezésére készülünk, hiszen az ő születésével megváltozik az életed, megismered magad anyaként is – ezért a terhesség a legjobb hasonlat az álmaid eszköztárában a változás jelzésére.

Triviális üzenet az álom jelentése

Ez most lehet, hogy furcsán fog hangozni, de a terhes álom jelenthet szimplán csak annyit is, hogy pisilned kell. Meglehetősen gyakori ugyanis, hogy a test így jelzi az álmodónak, hogy megtelt a hólyagja. Úgyhogy ha abban a pillanatban elrohantál mosdóba, amint felébredtél, túl sok álomfejtésre nincs is szükség.

Forrás: Women’s Health Fotó: Getty Images