Ekkor lesznek a tízmilliószoros napok 2024-ben

2024. január 10.
Érdemes már most feljegyezni, mikor lesznek a tízmillószoros napok 2024-ben, nehogy lemaradjunk ezekről a különleges erővel rendelkező dátumokról.
Tízmilliószoros napok 2024
  • A buddhista filozófia szerint a tízmilliószoros napokon a jócselekedetek, teremtő gondolatok és a mások felé tanúsított szeretetünk ereje visszaszáll ránk, ráadásul tízmillószorosan.
  • Dharmacsakra napoknak nevezi a buddhista filozófia a tízmilliószoros napokat.
  • 2024-ben is négy tízmilliószoros nap lesz, jegyezzük fel a pontos dátumokat!

A tízmilliószoros napok Buddha szent ünnepei a tibetiek hite szerint. Az úgynevezett dharmacsakra napokon minden gondolat, tett és szándék tízmilliószoros erővel hat. Emiatt csodás lehetőség arra, hogy bevonzzuk az életünkbe a jót, és hatalmas esélyt kapunk az univerzumtól az álmaink teljesülésére.

A tízmilliószoros napon visszaszáll az áldás

Négy tízmilliószoros nap lesz 2024-ben, ezek a Buddha életének fontos eseményeihez kapcsolódó szent ünnepek a buddhista vallásban

Négy tízmilliószoros nap lesz 2024-ben, ezek a Buddha életének fontos eseményeihez kapcsolódó szent ünnepek a buddhista vallásban

Buddha életének fontos eseményeihez kapcsolódik az év négy dharmacsakra ünnepe. Ezek a tízmilliószoros napok az évben. Ez a négy különleges esemény a következő:

  1. Chötrül Düchen, a csodák és vajmécsesek ünnepe – mindig az év első holdhónapjának 15. napjára esik. Ez 2024-ben február 24-én lesz. Ekkor vajból készült apró mécseseket gyújtanak és felidézik a Buddha által véghezvitt csodás tetteket.
  2. Saka Dawa Düchen, a második tízmilliószoros nap 2024-ben – a negyedik holdhónap 15. napjára esik, ez a születés, megvilágosodás és a halál évfordulója. 2024-ben május 23-án ünneplik majd Buddha születésnapját, illetve Gautama Sziddhárta herceg megvilágosodását. Amikor a herceg 35 évesen Buddha lett, megszabadult a földi szenvedésektől.
  3. Chokhör Düchen, az imakerék ünnnepe – a harmadik tízmilliószoros nap az évben, ami a hatodik holdhónap 4. napja. Ez 2024-ben július 9-re esik. Buddha első szent beszédére emékeznek ekkor a buddhizmus hívei, a Négy Nemes Igazság tanára. A hitük szerint Buddhát az istenek kérték fel az emberek tanítására.
  4. Lhabab Düchen, a Mennybemenetel ünnepe – a kilencedik holdhónap 22. napján ünneplik. A negyedik tízmilliószoros nap 2024-ben október 23-ra esik. A mítosz szerint Buddha megköszönte édesanyjának, hogy megszabadította a szánszárától, vagyis a születés és halál körforgásától. Buddha felszállt az istenek közé, ahonnan később visszatért tanítani az embereket.

Mikor lesz a négy tízmilliószoros nap 2024-ben?

A tízmilliószoros napok nem azért fontosak, hogy a saját önös érdekeink és kívánságaink teljesüljenek. Sőt, ha azt gondoljuk, azzal váltjuk valóra az álmainkat, hogy egy tízmilliószoros napon erősen gondolunk rá, nem is állhatnánk távolabb a valóságtól.

A buddhizmus szent ünnepeinek napjain, vagyis a tízmilliószoros napokon 2024-ben is arra kapunk lehetőséget az univerzumtól, hogy a gondolatok teremtő erejével és a mások felé tett gesztusainkkal, a szeretet kinyilvánításával új, pozitív irányba tereljük önmagunkat, ezzel bevonzva saját magunknak is a szebb, örömtelibb jövőt.

Ugyanis a pozitív tetteink hatása az, ami tízmilliószoros erővel irányul vissza ránk ezeken a napokon. Hatványozottan igaz tehát a tízmilliószoros napokon, hogy ha jót teszünk mással, az áldás többszörösen száll vissza ránk. A négy tízmilliószoros nap 2024-ben, amit jegyezzünk fel a naptárunkba már most:

  • Az első tízmilliószoros nap: 2024. február 24. szombat
  • A második tízmilliószoros nap: 2024. május 23. csütörtök
  • A harmadik tízmilliószoros nap: 2024. július 9. kedd
  • A negyedik tízmilliószoros nap: 2024. október 23. szerda

Fotó: Unsplash