Jól működik az agyad, ha rájössz, ki csalja meg a párját

2024. február 12.
Ismét kipróbálhatjuk, vagyunk-e olyan jó nyomozók, mint Sherlock Holmes. Neki valószínűleg néhány másodperc is elég lett volna, hogy rájöjjön, ki akarja megcsalni a párját. Mennyi idő alatt jövünk rá mi a megoldásra?
  • A feladat az, hogy rájöjjünk, ki akarja megcsalni a párját.
  • Egy aprócska dolog segíthet nyomra vezetni, ám csak a legjobb megfigyelők veszik észre.
  • A legjobbaknak 10 másodperc kell ahhoz, hogy rájöjjenek a megoldásra.

nyomozós fejtörők nagyon izgalmasak és remek kihívást jelentenek az agynak. Fejlesztik a logikát, megfigyelőképességet és kreatívabbá tesznek. Ezért érdemes kipróbálnunk magunkat ezzel a feladvánnyal is, ahol arra kell rájönnünk, ki akarja megcsalni a párját.

A képen három szerelmes párt látunk – három férfi és három nőt. A hat szerelmes közül azonban valaki nem olyan tisztességes, mint elsőre tűnik. Egyikük hűtlen a párjához. De vajon melyikük lehet az? Mi alapján tudjuk megoldani ezt a fejtörőt? 

Jól működik az agyad, ha rájössz, ki csalja meg a párját

Jól működik az agyad, ha rájössz, ki csalja meg a párját

Ki akarja megcsalni a párját?

Első ránézésre lehetetlen megmondani, ki akarja megcsalni a párhát. Mindannyian szorosan átölelik a párjukat, úgy tűnik, valóban szeretik egymást. Elsőre azt gondolhatnánk, hogy nincsenek olyan árulkodó jelek, amik leleplezhetnék a megoldást. De ha jobban megnézzük a képet, feltűnhet egy apróság.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, ki akarja megcsalni a párját. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Hogyan deríthetjük ki, ki akarja megcsalni a párját?

Annyit segítünk, hogy a megoldás kiderítéséhez a három nőt érdemes szemügyre vennünk. Az egyik nő olyan nyomot szolgáltat, amin sikeresen elindulhatunk.

Ha még nem sikerült ezután sem megtalálnunk a nyomozós fejtörő megoldását, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, ki jött a jövőből valójában. Addig is tegyük próbára magunkat hasonló feladványokkal. Próbáljunk meg rájönni, hány embert látunk a képen. Vagy találjuk ki, melyik ajándéknak nem örül a születésnapos.

Megoldás: a bal oldali nő egy levelet tart a kezében, amit a szeretőjének akar átadni.

Jól működik az agyad, ha rájössz, ki csalja meg a párját

Sikerült?

Forrás: Brightsde