Csak a zseniális nyomozók jönnek rá, ki volt a tolvaj

2024. február 11.
Ismét egy nyomozós feladvány tartja lázban az internetezőket. Ezúttal arra kell rájönni, ki az, aki lopott a boltból. Mennyi idő kell, hogy kiderítsük a rejtélyt?
  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, a képen látható négy ember közül ki lehet a tolvaj.
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják a megoldást.

A krimiket, rejtélyeket és bűncselekményeket mindenki szereti. Mi is Miss Marple-ök vagy Hercule Poirot-k lehetünk egy kis időre, míg rájövünk, ki lopott a boltból. A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, vajon ki az, aki lopott a boltból.

Csak a zseniális nyomozók jönnek rá, ki volt a tolvaj

Csak a zseniális nyomozók jönnek rá, ki volt a tolvaj

Hogyan deríthetjük ki, melyikőjük a tolvaj?

Két nőt, egy férfit és egy kisfiút látunk a képen. Mind a négyen egy boltban nézelődnek, ám az egyikőjük egy enyves kezű tolvaj. De vajon ki lehet az, aki ellopott valamit a boltból?

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyikőjük a bolti tolvaj. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk egy apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyikőjük a tolvaj. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a négy ember ruházatát érdemes részletesebben szemügyre vennünk ahhoz, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, ki lehet a tolvaj – és mit lopott el. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, melyikük a csaló. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Mutatjuk a megoldást:

Csak a zseniális nyomozók jönnek rá, ki volt a tolvaj

Sikerült?

Forrás: Brightside