Zseni vagy, ha megtalálod mind a 7 különbséget a két kép között

2024. március 06.
A mai fejtörőnkben egy tanuló kisfiút láthatsz két verzióban. Az egyik kép hét ponton máshogy néz ki, mint a másik. Megtalálod a hibákat?
  • A különbségeket kereső fejtörők jót tesznek a koncentráció fejlesztésének. 
  • Egyáltalán nem könnyű megtalálni az összes különbséget.
  • A mai kisfiús fejtörőnk rendesen feladja a leckét a vállalkozó kedvűeknek.

A különbségkereső fejtörőkön való gondolkodás nagyon jó arra, hogy agytekervényeinket megmozgassuk és logikai képességeinket próbára tegyük. Ezek a fejtörők arról szólnak, hogy megtaláljuk a különbségeket két ábra között.

Ezek a típusú fejtörők nagyon változatosak, és különböző nehézségi szintekkel rendelkezhetnek, így minden korosztály számára izgalmas kihívást jelentenek.

Az ábrák, amelyeken a különbségeket keressük, lehetnek rajzok, fényképek vagy akár mesterséges intelligenciával előállított fotók is. 

Hogyan hatnak ezek a típusú fejtörők az agyunkra?

Az olyan fejtörők, amelyek lényege a két kép közötti különbségek kiszúrása nagyon megdolgoztatják a háttérben az agyunkat. Első körben alaposan meg kell vizsgálni a kiindulási pontot, elemezni, hogy milyen szituációt, helyszínt látunk a fejtörőben. Eközben aktivizálódnak az agyunkban olyan emlékek, amelyek kapcsolódnak a látott képhez.

Ezután minden figyelmünket és koncentrációnkat a másik képre irányítva elindul a pásztázás. Ez többek között az agy vizualitáshoz kapcsolódó területeit is aktiválja, valamint az elemzőképességünkre is hat. Közben a szemünk visszaugrál az első képre, hogy ellenőrizze a hasonlóságokat és eltéréseket a fejtörőben

Így fejlesztheted a figyelmedet

Ezek a típusú különbségkeresős fejtörők nagyon nagy koncentrációt követelnek a játékostól. Az ilyen jellegű feladatokkal remekül karban lehet tartani az agyunkat és egyben fejleszteni a figyelmünket.

Az összehasonlítós fejtörők nemcsak szórakoztatók, hanem hatékonyan edzik a szemedet a részletek észlelésében. Tanuld meg tudatosan irányítani a figyelmedet. Próbáld meg kizárni a zavaró tényezőket, és összpontosíts egy adott dologra! Például találd meg a hét különbséget a mai feladványunkban.

A mai kihívás

Ebben a fejtörőben egy tanuló kisfiút látunk. A színes kép tele van zsúfolva apró részletekkel, hogy ne legyen túl könnyű a feladvány és jól összezavarják az embert. Téged mennyire sikerül kibillenteniük az elterelő tárgyakkal?

A feladat adott: találd meg a két kép közötti hét különbséget!

Fejtörő kisfiú

Íme a mai tanuló kisfiús fejtörő

 

 

 

 

És a megoldás. Minden különbséget megtaláltál?

Ime a tanuló kisfiús fejtörő megoldása

Íme a tanuló kisfiús fejtörő megoldása

Forrás: gmblog