Átlagon felüli az észjárásod, ha rájössz, hogy vajon melyik atléta lehet a csaló

2024. február 15.
A nyomozós fejtörők segíthetnek abban, hogy tornáztassuk az agyunkat. Ezúttal egy látszólag egyszerűnek tűnő, azonban annál nehezebb feladvány vár megoldásra, amelyben arra kell rájönnünk, hogy vajon melyik atléta csalt a futóversenyen.

nyomozós fejtörők nagyon izgalmasak és remek kihívást jelentenek az agynak. Fejlesztik a logikát, megfigyelőképességet és kreatívabbá tesznek. Ezért érdemes kipróbálnunk magunkat ezzel a feladvánnyal is, ahol arra kell rájönnünk, hogy a három versenyző közül melyikük az, aki csalt a futóverseny alatt. 

A képen három atlétát láthatunk – pontosabban két férfit és egy nőt. Hármójuk közül azonban valaki nem olyan tisztességes, mint elsőre tűnik, ugyanis egyikük úgy ért célba, hogy közben megszegte a szabályokat. De vajon melyikük lehet az? Mi alapján tudjuk megoldani ezt a fejtörőt? 

Ki lehet a csaló?

Első ránézésre nehéz lehet megmondani, hogy melyikük folyamodott tisztességtelen eszközökhöz annak érdekében, hogy minél hamarabb célba érhessen. Mindannyian már csak pár lépésre vannak attól, hogy átszakítsák azt a bizonyos piros szalagot és átvehessék a nekik járó díjat. Elsőre azt gondolhatnánk, hogy nincsenek olyan árulkodó jelek, amik leleplezhetnék a megoldást. De ha jobban megnézzük a képet, feltűnhet egy apróság.

Ki lehet a csaló a futóversenyen?

Ki lehet a csaló a futóversenyen?

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, ki is a csaló. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Hogyan leplezhetjük le tisztességtelen atlétát?

Annyit segítünk, hogy a megoldás kiderítéséhez érdemes alaposan megvizsgálni mindegyik szereplőt, hiszen az egyik versenyző olyan nyomot szolgáltat, amin sikeresen elindulhatunk.

Ha még nem sikerült ezután sem megtalálnunk a nyomozós fejtörő megoldását, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, ki jött a jövőből valójában. Addig is tegyük próbára magunkat hasonló feladványokkal. Próbáljunk meg rájönni, hány embert látunk a képen. Vagy találjuk ki, melyik ajándéknak nem örül a születésnapos.

Ki lehet a csaló a futóversenyen?

Ki lehet a csaló a futóversenyen?

Ha alaposabban megnézzük a képet, akkor láthatjuk, hogy a jobb oldalon lévő, kékbe ruhába öltözött férfi arca a távhoz képest egyáltalán nem tűnik megviseltnek, sőt, egyáltalán nem is izzadt le a futás során. Ebből arra következtethetünk, hogy lerövidítette a távot. 

Forrás: Brightside